Borçlar bitiyor

Kart borcuna yapılandırma fırsatı heyecan yaratırken, ayrıntılar belli oldu. Vatandaş, borcunu gösterir belgeyle Ziraat Bankası’na başvurup, kısa sürede kredi alabilecek...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Ocak 2019 Güncelleme 10 Ocak 2019, 07:58
Borçlar bitiyor

İÇİNDEKİLER



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
'ın müjdesini verdiği yapılandırma fırsatı, kredi kartı borcu olan vatandaşları sevindirdi. Ziraat Bankası'nın sunduğu 24 aya kadar aylık yüzde 1.10, 60 aya kadar aylık yüzde 1.20 faizli kredi imkanıyla, vatandaş kart borçlarını daha az ödemeyle kapatabilecek, borç sarmalından kurtulacak.


GELİRE UYGUN VADE
Vatandaş borcunu düşük faizli Birleştiren İhtiyaç Kredisi ile kapatıp, aylık gelirine uygun şekilde Ziraat Bankası'na geri ödemesini yapacak. Heyecan yaratan düzenlemenin ayrıntıları da belli oldu. Uygulama 30 Aralık 2018 tarihine kadar olan borçları kapsayacak. Vatandaş, borcunu gösterir belge ile Ziraat Bankası şubelerine başvurarak imkandan yararlanacak.


ÖDEME KARTA OLACAK
Yapılandırma, yasal takibe düşmemiş kişiler için yapılacak. Kredi kartının asgari tutarını yatıran veya asgarinin üstünde ödeme yapan ancak tümünü ödeyemeyen vatandaşın bu borcu, kredi verilerek kapatılacak. Ödeme kişiye değil, direkt kredi kartına yapılacak, kart borcu kapatılacak. Vadeler gelire göre ayarlanacak. Borcu ödenen kart kapatılacak. Kişinin kart borcu kapatıldıktan sonra kişiye isterse Ziraat Bankası tarafından yeni kredi kartı verilecek.


NASIL ALINACAK?
● Kredi için başvuru Ziraat Bankası şubelerine yapılacak.
● Başvuruda maaş bordrosu, kart borcunu gösterir belge istenecek.
● Yasal takibe düşmemiş olmak gerekecek.
● Ödeme kişiye değil, direkt kredi kartına yapılacak.
● Borcu ödenen kart kapatılacak.
● Vade, gelire göre belirlenecek.