Benzin fiyatı ne kadar oldu? Benzin fiyatlarına 21 kuruş indirim geliyor

Benzin fiyatları ne kadar oldu sorusu araç sahipleri tarafından sorgulanan konuların başında yer alıyor. Üst üste gelen indirim haberleri sonrası vatandaşlar "Benzin fiyatı ne kadar ol?" , "Benzinin litre fiyatı kaç lira?" sorularının cevabını arıyor! İşte merak edilen soruların yanıtları...

Giriş Tarihi 07 Kasım 2018, 22:53 Güncelleme 07 Kasım 2018, 23:03
Benzin fiyatı ne kadar oldu? Benzin fiyatlarına 21 kuruş indirim geliyor

İÇİNDEKİLER

Benzin fiyatları ne kadar oldu sorusunun yanıtı milyonlarca araç sahibi vatandaş tarafından sorgulanan konular arasında yer almaya başladı. Benzine gece yarısından itibaren 21 kuruş indirim gelecek. Peki, benzin fiyatları ne kadar olacak. İşte detaylar..

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'ndan (EPGİS) alınan bilgiye göre, söz konusu indirim benzinin pompa fiyatlarına ortalama 21 kuruş olarak yansıyacak.

Buna göre, Ankara'da ortalama 6,89 liradan satılan benzinin litre fiyatı 6,68 lira olacak. Benzinin litresi İstanbul'da 6,83 liradan 6,62 liraya, İzmir'de 6,88 liradan 6,67 liraya inecek.

Dağıtım firmalarının belirlediği fiyatlar rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösteriyor.

Akaryakıt fiyatlarında mayıs ayından itibaren uygulanan eşel mobil sistemi çerçevesinde, uluslararası petrol piyasaları ve kurda meydana gelen
değişiklikler ÖTV ayarlamasıyla tüketiciye zam olarak yansıtılmadan dengelenmeye çalışılıyor. Fiyatlarda ÖTV'den karşılanan miktarın altına düşülmesi durumunda indirim gerçekleşiyor.