2018 İŞKUR personel alımı! Okul öncesi öğretmen alımı başvuru şartları neler?

Türkiye İş Kurumu, Türkiye geneli en az ön lisans mezunu olmak şartı ile okul öncesi öğretmeni alımı yapıyor. Başvurular İŞKUR üzerinden yapılacak olup, başvuru şartları ve başvuru ekranı haberimizde yer almaktadır. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 23 Ekim 2018, 00:00 Güncelleme 23 Ekim 2018, 12:43
2018 İŞKUR personel alımı! Okul öncesi öğretmen alımı başvuru şartları neler?

İÇİNDEKİLER



Türkiye İş Kurumu tarafından yayımlanan en güncel ilanlara göre Türkiye geneli en az ön lisans mezunu adayların başvuru yapabileceği okul öncesi öğretmeni alımı yapılmaktadır. Peki nasıl başvuru yapılır? 2018 yılında ülke genelinde bu zamana kadar 906 bin civarında kişiye istihdam sağlayan İŞKUR'un en güncel ilanlarını takip edebilirsiniz. Söz konusu ilanlara başvuru yapacak adayların en az ön lisans mezunu olmaları gerekmektedir. Her ilanın kendine özel başvuru şartları yer almaktadır. Bunların bazıları deneyim şartı ararken bazıları ise deneyim şartı aramamaktadır. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yapılan okul öncesi öğretmenliği alımlarına başvuru yapacak adayların aşağıda yer alan linke tıklayarak, açılan sayfadaki kendilerine uygun ilanlara başvuru yapabilirler.



İŞKUR kayıt olmayı anlatmadan önce bilmeniz gereken önemli bazı satır başları bulunmaktadır. İŞKUR iş arayanlar ile işverenleri ayırmış ve sisteme üye olmak için öncelikle hangisi için kayıt olduğunuzu sormaktadır. Üyelerin hesaplarını etkinleştirebilmeleri için e-posta ya da telefon numarası girmeleri gerekmektedir. En az birisini girmek yeterlidir. Aksi durumda onay kodu iletilemeyeceği için üyelik aktif edilemez. Üyelerin hesapları son işlem tarihinden itibaren 1 sene içerisinde aktif olmaz ise yani hesaba bu süre zarfında giriş yapılmaz ise üyelikler dondurulur. Bu süre özürlü ve eski hükümlü kayıtlarında iki senedir.

Türkiye İş Kurumu, Türkiye geneli en az ön lisans mezunu olmak şartı ile okul öncesi öğretmeni alımı yapıyor. Başvurular İŞKUR üzerinden yapılacak olup, başvuru şartları ve başvuru ekranı haberimizde yer almaktadır. İşte detaylar... Kamu Kurumları veya Özel Sektör Firmalarında işçi statüsüyle çalışmak üzere iş arayanlar, ister internet Şubesi isterse en yakın İŞKUR İl Müdürlüğü aracılığıyla sisteme üye olup, özgeçmişlerini kayıt ettikten sonra başvurularını yapabilirler. Kayıt yaptıran vatandaşlar, kişisel bilgileriyle eşleşen iş ilanlarına doğrudan ulaşabilirler, çeşitli kriterler girerek yurtiçi iş ilanlarını arayabilir, kişisel bilgileriyle eşleşebilen ilanlara başvurabilirler. Çeşitli kriterler girerek yurtdışı iş ilanlarını arayabilir, yurtdışındaki işyerlerine işgücü sevk etmek isteyen işverenlerin iletişim bilgilerine ulaşarak kendileriyle doğrudan temasa geçebilirler, Bilgi sahibi olmak istedikleri memur ilanları vb. gibi yukarıdaki kapsamın dışında kalan diğer iş ilanlarına ulaşabilirler. İŞKUR iş ilanları 2018 personel alımı araştırılıyor. İŞKUR giriş kayıt ekranı yoğun ilgi görüyor. İş arayan vatandaşlar, Türkiye İş Kurumu'na yoğun ilgi gösteriyorlar. İŞKUR yeni istihdamlar oluşturmak için çeşitli meslek edindirme kursları yürütmektedir. Bazı kurum ve kuruluşlarla yapmış olduğu anlaşmalar doğrultusunda personel yetiştirmek için kursiyerlere ve kurumlara çeşitli ayrıcalıklar tanır.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Söz konusu ilanlara başvuru yapacak adayların en az ön lisans mezunu olmaları gerekmektedir. Her ilanın kendine özel başvuru şartları yer almaktadır. Bunların bazıları deneyim şartı ararken bazıları ise deneyim şartı aramamaktadır.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yapılan okul öncesi öğretmenliği alımlarına başvuru yapacak adayların aşağıda yer alan linke tıklayarak, açılan sayfadaki kendilerine uygun ilanlara başvuru yapabilirler.

İŞKUR İŞ İLANLARI

Kamu Kurumları veya Özel Sektör Firmalarında işçi statüsüyle çalışmak üzere iş arayanlar, ister internet Şubesi isterse en yakın İŞKUR İl Müdürlüğü aracılığıyla sisteme üye olup, özgeçmişlerini kayıt ettikten sonra başvurularını yapabilirler. Kayıt yaptıran vatandaşlar, kişisel bilgileriyle eşleşen iş ilanlarına doğrudan ulaşabilirler, çeşitli kriterler girerek yurtiçi iş ilanlarını arayabilir, kişisel bilgileriyle eşleşebilen ilanlara başvurabilirler. Çeşitli kriterler girerek yurtdışı iş ilanlarını arayabilir, yurtdışındaki işyerlerine işgücü sevk etmek isteyen işverenlerin iletişim bilgilerine ulaşarak kendileriyle doğrudan temasa geçebilirler, Bilgi sahibi olmak istedikleri memur ilanları vb. gibi yukarıdaki kapsamın dışında kalan diğer iş ilanlarına ulaşabilirler.

72 BİN 341 KİŞİYE İŞ İMKANI

İŞKUR'un resmi sitesi yer alan en güncel ilanlara göre 72 binden fazla personel alımı yapılmaktadır. İlanlara başvurular Türkiye'nin her yerinden yapılabilecek olup başvuru ekranında detayları yer almaktadır. Bu ilanların arasında en çok rağbet gören meslek grupları şu şekildedir:

- Beden İşçisi (Genel) 18960 kişi,
- Temizlik Görevlisi 3317 kişi,
- Garson (Servis Elemanı) 3266 kişi,
- Satış Danışmanı / Uzmanı 2876 kişi,
- Makineci (Dikiş) 2112 kişi,
- Güvenlik Görevlisi 1590 kişi,
- Reyon Görevlisi 1309 kişi,
- Kasiyer 1290 kişi,
- Konfeksiyon İşçisi 1109 kişi,
- Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi 1077 kişi,
- Büro Memuru (Genel) 939 kişi,
- Aşçı Yardımcısı 807 kişi,
- Ön Muhasebeci 738 kişi,
- Aşçı 691 kişi,
- Bulaşıkçı (Stevard) 637 kişi,
- Şoför-Yük Taşıma 632 kişi,
- Ambar/Depo Görevlisi 603 kişi,
- Gazaltı (Mıg-Mag) Kaynakçısı 563 kişi,
- Forklift Operatörü 518 kişi,
- Proses İşçisi 517 kişi,
- Ayakçı (Tekstil) 478 kişi,
- Akaryakıt Satış Elemanı (Pompacı) 435 kişi,
- Dokuma Konfeksiyon Makineci 411 kişi,
- Beden İşçisi (Temizlik) 408 kişi,
- Paketleme işçisi 407 kişi,
- Ütücü 360 kişi,
- Kalite Kontrolcü 348 kişi,
- Motosikletli Kurye 343 kişi,
- Seyahat Servis Elemanı (Host/hostes/otobüs-Tren) 341 kişi,
- Elektrikçi (Genel) 338 kişi,
- Plastik Enjeksiyon Üretim Elemanı 333 kişi,
- Kurye 316 kişi,
- Perakende Satış Elemanı (Gıda) 308 kişi,
- Depo Sevkiyat Sorumlusu 306 kişi,
- Beden İşçisi (İnşaat) 304 kişi,
- Pazarlamacı 304 kişi,
- Servis Komisi 289 kişi,
- Sekreter 279 kişi,
- CNC Torna Tezgahı Operatörü 265 kişi,
- Kaynakçı (Oksijen Ve Elektrik) 234 kişi,
- Dokuma Makineleri Operatörü / Dokumacı 226 kişi,
- Otopark Görevlisi/Vale 221 kişi

- Elektrik Teknisyeni 221 kişi,

- Sevkiyat Görevlisi 216 kişi,

- Depo Sevkiyat Sorumlusu 211 kişi,
- Resepsiyon Görevlisi (Ön Büro Elemanı) 206 kişi,

- Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri Elemanı 200 kişi,
- Depo İşçisi (Elleçleme) 199 personel,
- Ortacı/Ayakçı (Tekstil) 192 personel,
- Hasta ve Yaşlı Bakım Elemanı 191 personel,
- Kesimci (Konfeksiyon) 189 personel,
- Müşteri Temsilcisi 186 personel,
- Hemşire 184 personel,
- Müşteri Hizmetleri Görevlisi/Asistanı 183 kişi,
- Turizm Ve Otelcilik Elemanı 172 kişi,

- Mutfak Görevlisi 171 kişi,
- Çaycı 167 kişi,
- Büro İşçisi 166 kişi,
- Muhasebeci 165 kişi,
- Diğer İmalat Ve İlgili İşçiler (Makine İle) 159 kişi,
- Fast Food Hazırlayıcısı-Hamburger, Tost, Sandviç Vb. 158 kişi,
- Kalite Kontrolcü-Tekstil 158 kişi,
- Şoför (Yolcu Taşıma) 157 kişi,

İŞKUR'A NASIL KAYIT OLUNUR?

İŞKUR kayıt olmayı anlatmadan önce bilmeniz gereken önemli bazı satır başları bulunmaktadır. İŞKUR iş arayanlar ile işverenleri ayırmış ve sisteme üye olmak için öncelikle hangisi için kayıt olduğunuzu sormaktadır. Üyelerin hesaplarını etkinleştirebilmeleri için e-posta ya da telefon numarası girmeleri gerekmektedir. En az birisini girmek yeterlidir. Aksi durumda onay kodu iletilemeyeceği için üyelik aktif edilemez. Üyelerin hesapları son işlem tarihinden itibaren 1 sene içerisinde aktif olmaz ise yani hesaba bu süre zarfında giriş yapılmaz ise üyelikler dondurulur. Bu süre özürlü ve eski hükümlü kayıtlarında iki senedir.

Üyeler tarafından 15 gün içerisinde okunmayan tüm mesajlar otomatik olarak silinmektedir. İŞKUR'a kayıt olmak için öncelikle yazımızın başında da söylediğimiz gibi İşveren mi iş arayan kişi mi olduğunuzu belirtmeniz gerek. İkisi içinde üye olma bağlantıları aşağıdadır.Daha sonra karşınıza çıkan üyelik sözleşmelerini kabul etmeniz ve profil bilgilerinizi ( şifre, isim soyisim vb bilgileri ) eksiksiz ve doğru olarak girmeniz gerekmektedir. Bu aşamayı kaydettikten sonra profilinizi oluşturursunuz. Bu alanda öğrenim durumunuz, özellikleriniz, eğitim durumunuz, iş aradığınız pozisyonlar vb bilgileri aşama aşama doldurur gerekirse word dosyası halinde özgeçmiş de ekleyebilirsiniz. Profil fotoğrafı eklemeniz de bu aşamada önerilir. Çünkü yapılan araştırmada profil fotoğrafı olanların iş bulma olasılıklarının daha fazla olduğu görülmüştür. Ardından İŞKUR size bir danışman atar ve işveren ile sizi ya da işçi ile sizi buluşturmak için çalışmalarını devam ettirirler.

İnternet üzerinden İŞKUR'a üye olmak istemiyorsanız, bulunduğunuz şehirdeki en yakın İŞKUR İl Müdürlüğüne eğitim durumunuzu gösterir bir belge ile kayıt için başvuruda bulunmanız da seçenekler arasındadır. Burada bulunan görevli personel size kayıt işlemleri için yardımcı olacaktır.

İŞKUR iş ilanları 2018 personel alımı araştırılıyor. İŞKUR giriş kayıt ekranı yoğun ilgi görüyor. İş arayan vatandaşlar, Türkiye İş Kurumu'na yoğun ilgi gösteriyorlar. İŞKUR yeni istihdamlar oluşturmak için çeşitli meslek edindirme kursları yürütmektedir. Bazı kurum ve kuruluşlarla yapmış olduğu anlaşmalar doğrultusunda personel yetiştirmek için kursiyerlere ve kurumlara çeşitli ayrıcalıklar tanır. Bu ayrıcalıklar; belli bir süre içerisinde yetiştirdikleri personellerin sigorta primini ve günlük olarak maaş ödemelerini karşılamaktadır. İşkur, genel amacı işsizliği engellemek olan iş-kur işe alım sürecinde de etkili rol oynar. İş bulamayan ve personel açığı olan üyelerinin taleplerine karşılık verir. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, okulların açılmasıyla birlikte toplum yararına çalışma programı kapsamında 80 bin kişiyi istihdam edecek. Bu kişiler okulların temizlik, bakım ve onarımı görevlerinde çalışacak. TYP'ye ilişkin başvurular İŞKUR üzerinden alınırken, program okulların açılmasıyla birlikte başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullara Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İŞKUR kanalıyla, okulların temizliği, bakım ve onarımı için Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 60 bin kişilik ödeneği il müdürlüklerine aktaracak.