Faber Kartel

Zam ekibi uslanmadı. Bu furyaya süper marketler de katıldı. Faber Castel boyama önlüğünün indirimli fiyatı rafta 14.99 liraydı. Ancak kasada ödeme yapan vatandaş fişi görünce şoka uğradı. Çünkü aynı ürün için kendisinden 2 TL fazla alınmıştı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Eylül 2018 Güncelleme 24 Eylül 2018, 04:22
Faber Kartel

İÇİNDEKİLER

Dolar fırladı. Kur yükselince kurnazlar da sahneye çıktı. Raflardan tezgahlara kadar bir anda zamlar arttı. Markete manava giden vatandaşlar şoka uğradı. Tepkiler çığ gibi arttı. TAKVİM de vatandaşın tepkisini sayfalarına taşıdı. Ancak zamcılar uslanmadı. Fırsatçılar bir kez daha vatandaşa yakalandı.

'KASADA SOYULUYORUZ'
Son olarak bir vatandaş İstanbul İstinye'de bulunan Carrefoursa Hipermarket'te alışveriş yaptı. Okul öncesi alışverişinde çocuğuna Faber Castel boyama önlüğü aldı. Ürünün raftaki etiketinde Carrefour Kart'a indirimli fiyatı olarak 14.99 lira yazmaktaydı. Söz konusu müşteri kasaya gidip ödemeyi yaptı. Ancak evde fişi incelediğinde şoka uğradı. Çünkü aynı ürün için kendisinden kasada 16 TL alınmıştı. İsmini açıklamak istemeyen vatandaş faturayı sosyal medyada paylaştı. Tüketiciler "Kasada da soyuluyoruz. Yetkililer denetimleri sıklaştırmalı" yorumunu yaptı.



AYIKLA PİRİNCİN FARKINI!
İstanbul Zeytinburnu'ndaki bir markette satılan pirincin fiyat farkı şaşırttı. 1 kilo Hindistan pirinci 30 Haziran 2018'de 8.5 TL'ye satıldı. Aynı ürünün 19 Eylül'deki fiyatı 12.60 liraydı. Ürünün kilosu ise aynıydı.




İNDİRİM OYUNU



DOMATES ÖFKESİ
Isparta'da çiftçiler dolar bahane edilerek 3 liraya toptan sattıkları domatesin marketlerde 9-10 liraya satışına tepki gösterdi. Üreticiler "Bu fiyatlar, 'Dolara bağlı' deniyor ama biz inanmıyoruz. Ülkemizde fırsatçılık çok. 2-3 liraya verilen domates, markette 10 lira olunca üreticinin morali bozuluyor" dedi.



KAT KAT GRAM OYUNU

Gramaj oyunu bitmek bilmedi. Bir marketteki rafta, Ülker Katkat Çilek Soslu Milföy paketi üzerinde 28 gram yazmaktaydı. Ancak market etiketinde gramı 32 gösterilip 50 kuruştan satışa çıkarıldı.




KART VARSA
TAKVİM, Migros'ta 21.50 TL'ye satılan A4 kağıdını sayfalarına taşıdı. Market 1 gün sonra aynı üründe indirim yaptı. Ancak bu sadece Money Cart sahibi müşterilere uygulandı.