Son dakika... 2018 emekliye erken maaş ve bayram ikramiyesi müjdesi! Bayram öncesi emekli maaşları ne zaman yatacak?

Son dakikla haberine göre emekli maaşları bayramdan önce hesaplarda olacak. Peki Kurban Bayramı tatiline rastlayan emekli maaşları hangi tarihlerde yatacak? Yeni emekliler ikramiye alabilecek mi? Bayramdan önce hesaplara yatacak emekli maaşlarıyla ilgili tüm detaylar haberimizde...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Ağustos 2018 Güncelleme 16 Ağustos 2018, 04:21
Son dakika... 2018 emekliye erken maaş ve bayram ikramiyesi müjdesi! Bayram öncesi emekli maaşları ne zaman yatacak?

İÇİNDEKİLER

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) yapılan açıklamada, emekli ve hak sahiplerinin Kurban Bayramı tatiline rastlayan günlerdeki gelir ve aylık ödemelerinin öne alınacağı belirtildi. Açıklamada, "Ödeme günleri Kurban Bayramı tatiline rastlayan, emekli ve hak sahiplerinin gelir ve aylıkları, 18 Ağustos'tan itibaren bankamatiklerden, 20 Ağustos'ta bankalardan ödenecek" ifadesi kullanıldı.
1.000 TL HESAPTA
Öte yandan SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri, Kurban Bayramı'na ikramiyeleri cebinde girecek. Bugün SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin biner liralık ödemeleri hesaplarına yattı. Yarın da Emekli Sandığı emeklileri ikramiyelerini hesaplarında görecek. İlk ikramiyelerini de Ramazan Bayramı'ndan önce alan emekliler böylece bu yaz 2 bin lira ek kazanç elde etmiş olacak. İkramiyeden yeni emekliler de yararlandı. İlk ikramiyenin ödendiği tarihten sonra emekli olanlara da kurumuna göre bugün ya da yarın bin lira yatırılacak.
​İŞÇİLERE YARIN PARALARI ÖDENİYOR
KAMU işçilerine ikramiyelerinin ilk taksiti yarın ödeniyor. Cumhurbaşkanı kararları ile 6772 sayılı Kanun kapsamına giren kurumlarda çalışan işçilere 2018'de yapılacak ilave tediye sürelerinin belirlenmesi hakkındaki karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Devlet ve bağlı müesseselerinde çalışan işçilere bu yıl ek ödemenin birinci yarısı 17 Ağustos'ta, ikinci yarısı ise 7 Aralık'ta yapılacak.