Son dakika I Altın ne kadar? Gram ve çeyrek altın 13 Ağustos 2018'de ne kadar oldu?

13 Ağustos Pazartesi piyasalardaki dalgalanma nedeniyle altın fiyatlarında anlık gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Düğün sezonunun açılmasıyla vatandaşlar altın fiyatlarını yakından takip ediyor. Özellikle 'çeyrek altın' ve 'gram altın fiyatları' vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konu haline gelmiş durumda. Peki çeyrek altın , gram altın , yarım altın ,tam altın ve cumhuriyet altını fiyatlarında son durum ne? 13 Ağustos Pazartesi sabah saatlerinde altın fiyatları ne kadar oldu? İşte 13 Ağustos Pazartesi güncel 'altın fiyatları'...

Giriş Tarihi 13 Ağustos 2018, 00:00 Güncelleme 13 Ağustos 2018, 12:02
Son dakika I Altın ne kadar? Gram ve çeyrek altın 13 Ağustos 2018’de ne kadar oldu?

İÇİNDEKİLER



Altının gram fiyatı, haftanın ilk işlem gününe yükselişle başlamasının ardından 260 lira seviyelerinde dengelendi.

Cuma günü dolar kurundaki değer kazançlarının etkisiyle alış ağırlıklı bir seyir izleyen altının gram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 15,5 primle 249,8 liradan tamamladı.



Altının gram fiyatı, yeni haftanın ilk işlem gününe de yükselişle başlamasının ardından saat 09.45 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 4,5 değer kazancıyla 260 liradan işlem görüyor. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 425 lira, Cumhuriyet altını da 1.732 liradan satılıyor.

Asya piyasalarında satış ağırlıklı bir seyir izleyen altının ons fiyatı ise şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,2 azalışla 1.208,7 dolardan alıcı buluyor.

Analistler, bugun açıklanacak önemli bir veri olmadığını ve piyasalarda iç dinamiklerin öne çıkacağını belirterek, hafta genelinde ise yarından itibaren hareketlenecek veri takviminin küresel piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını kaydetti.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan (TCMB) gelen hamlelerin Türk lirası varlıklar üzerindeki satış baskısını hafifletebileceğini ifade eden analistler, altının ons fiyatında ise 1.205 doların destek konumuna geldiğini söyledi.



ALTIN GRAM FİYATI NE KADAR OLDU?

Gram altın fiyatları vatandaşlar tarafından ilgiyle takip edilen konular arasında yer almaktadır. Çeyrek altın fiyatlarının artmasından sonra gram altın, düğünlerde sıkça tercih edilmeye başlandı. 'Gram altın' bu sabah saatlerinde 263,13 liradan alınırken, 263,13 liradan satılıyor.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR OLDU?

Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar? Bu soru bireylerin ilgiyle takip ettiği konular arasında yer alıyor. Kuşkusuz en çok tercih edilen altın çeşitleri arasında çeyrek altın ilk sıradadır. 'Çeyrek altın' bu sabah saatlerinde 393,20 liradan alınırken 403,92 liradan satılıyor.

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR OLDU?

Cumhuriyet altını konusunda şöyle bir gerçek vardır; cumhuriyet altını ile çeyrek altın arasında benzerlikler vardır. Cumhuriyet altın ile çeyrek altın uzun vadeli birikim aracıdır. 'Cumhuriyet altını' bu sabah saatlerinde 1670,00 liradan alınıp 1690,00 liradan alıcı buluyor.