2018 Bedelli askerlik kredisi veren bankalar hangileri? İşte bedelli askerlik kredisi faizleri

Milyonlarca kişinin beklediği bedelli askerlik yasa tasarısı Meclis'te kabul edildi. Bedelli askerlik yasa tasarısının kabul edilmesiyle birlikte bedelli askerlik kredisi veren bankalar ve bedelli askerlik kredi faizleri merak edilmeye başladı. Peki hangi bankalar bedellik askerlik kredisi veriyor? Bedelli için 15 bin lira kredi çeken ne kadar geri öder? Bedelli askerlik kredisi faiz oranları ne kadar? İşte bedelli askerlik kresiyle ilgili tüm bilmeniz gerekenler...

Giriş Tarihi 31 Temmuz 2018, 00:00 Güncelleme 31 Temmuz 2018, 16:06
2018 Bedelli askerlik kredisi veren bankalar hangileri? İşte bedelli askerlik kredisi faizleri

İÇİNDEKİLER

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'na sunulan ve milyonlarca kişinin beklediği 'bedelli askerlik' düzenlemesi yürürlüğe girdi. Bununla birlikte bankalar da kredi kampanyası yarışına başladı. Bu çerçevede bazı bankalar bedelli askerlik için kredi fırsatı sunarken kimi bankalar da mevcut ihtiyaç kredilerinde belirli düzenlemeler yaparak bedelli askerlikten yararlanacak olanlara finansal destek sağlıyor. Yüzde 1.70 faiz oranından başlayan kredi fırsatlarında, 3 ay erteleme imkanı da var. Bedelli askerlik kredisiyle ilgili bilmeniz gereken tüm detaylar haberimizde...

BEDELLİ ASKERLİKTE FİYAT 15 BİN LİRA

Çok sayıda kişinin beklediği bedelli askerlikte yaş 25, süre 21 gün, fiyat ise 15 bin TL olarak belirlendi. Bankalar ise ödeme ertelemeli, düşük faiz oranlarıyla çeşitli kredi imkanları veriyor. Bedelli askerlik kredisini yüzde 1.70 faizle sunan ve vadeyi 48 ay yapan da var, ödemeyi 3 ay erteleyen de. Kredi, bedelli askerlik talebini gösteren evrakla kullanılabiliyor. Bu evrak askerlik şubesi veya e-devletten alınıyor.

BEDELLİ ASKERLİK KREDİSİ ALMANIN ŞARTLARI NELER?

Bedelli askerlik için kredi çekmek isteyen vatandaşların bazı şartları taşımaları gerekiyor. Banka borcu yasal takip sürecine girerek adı kara listede bulunan kişilerin bu krediyi kullanmaları kesinlikle mümkün olmuyor. Kara listedeyken kredi çekilmesine bankalar kesinlikle onay vermiyor. Kişi kara liste affıyla listeden çıksa dahi çoğu zaman banka ancak şu anda çok yüksek aylık gelir belgesi gösterirse kredi onayı verebiliyor. Bunun yanı sıra ihtiyaç kredisi çekme koşulları arasında yer alan aylık düzenli gelire sahip olmak ve bu geliri belgelemek de aranılan bedelli askerlik kredisi koşulları arasında bulunuyor. Bedelli askerlik kredisi çekmek için kredi notu sorgulaması da yapılıyor.

"İHTİYACA GÖRE DÜZENLEME"

Bazı bankalar, bedelli askerlik için ayrı bir kredi ürünü oluşturmayacağını, mevcut ihtiyaç kredisi faiziyle destek olacağını açıkladı. Bunlar arasında Türkiye'nin en büyük bankaları var. Şu anda ihtiyaç kredisi aylık faizi bankalara göre değişmekle birlikte, genel olarak yüzde 1.70-2.18 bandında seyrediyor. Yüzde 1.70'le 48 ay vadeli kredi çekenler, ayda 493 lira taksit ödeyecek. Kredi tahsis ücretleri de 75 lira civarında olacak.

TEB BANKASI BEDELLİ ASKERLİK KREDİSİ

Türk Ekonomi Bankası (TEB), bedelli askerlikten faydalanmak isteyenlere özel, avantajlı koşullarla ihtiyaç kredisi sunuyor. Banka, 15 bin lira kredi tutarı ve 48 aya varan vadelerde aylık yüzde 1.70'ten başlayan faiz oranlarına ek olarak, 3 ay erteleme imkanı sağlıyor. Vade seçeneklerinin 3 ay ile 48 ay arasında değiştiği kredi teklifinden yararlanmak isteyenler, tüm TEB şubelerinden, telefon bankacılığı üzerinden, internet şubesinden veya CEPTETEB mobil uygulaması üzerinden başvuru yapabiliyor.

ŞEKERBANK BEDELLİ ASKERLİK KREDİSİ

Şekerbank, bedelli askerlikten yararlanmak isteyenlere özel, uygun koşullarda ürün geliştirdi. Banka, bedelli askerlik kredisiyle 15 bin TL'ye kadar finansman ihtiyaçlarını karşılarken, kredi kapsamında 48 aya varan vade imkanı sunuyor. Avantajlı faiz oranlarının sunulduğu kampanya kapsamında kredi tahsis ücreti de alınmıyor.

ING BANK BEDELLİ ASKERLİK KREDİSİ

ING Bank, 'bedelli askerlik kredisi' çıkardı. Banka, 15 bin liralık krediyi, yüzde 1.74'ten başlayan faiz oranlarıyla ve 48 aya varan vade seçenekleriyle sunuyor. Ödemeye 3 ay sonra başlamayı sağlayan bankanın kredi hizmetinden faydalanmak isteyenler, 'ingbank.com.tr' adresinden ve banka şubelerinden başvuru yapabiliyor.

ALTERNATİF BANK BEDELLİ ASKERLİK KREDİSİ

Alternatif Bank, krediyi yüzde 1.93'ten başlayan faiz oranlarıyla ve 36 aya varan vadeyle sunuyor. 12 ay vadelide kredinin aylık taksiti bin 446 lira ve geri ödemesi de 17 bin 353 lira oluyor. 24 ay vadelide taksit 822 lira, geri ödeme ise 19 bin 722 liraya çıkıyor. 36 ay vadede taksit 627 lira, geri ödeme ise 22 bin 570 lira oluyor. 12 ve 24 ay vadede faiz yüzde 1.93 iken, 36 ay vadede ise faiz yüzde 2.00 oranından işlem görüyor.

QNB FİNANSBANK BEDELLİ ASKERLİK KREDİSİ

QNB Finansbank, yüzde 1.79'dan başlayan aylık faiz oranları ve 48 aya varan vadelerle bedelli askerlik kredisi veriyor. Ayrıca QNB Finansbank şubelerinden yapılan başvurularda 3 ay ödeme erteleme imkanı sunulurken, internet ve cep şube kanallarından ise anında kullandırma imkanı veriyor. QNB Finansbank bedelli askerlik kredisinden faydalanmak isteyenler bedelli askerlik taleplerini gösterir evrakla kredi kullanabilecek.

YAPI KREDİ BEDELLİ ASKERLİK KREDİSİ

Yapı Kredi, bedelli askerlik için özel bir ürün çıkarmazken, mevcut ihtiyaç kredisi üzerinden bedelli askerlik yapmak isteyenlere finansal destek sağlıyor. Banka, 15 bin liralık bireysel ihtiyaç kredisini, yüzde 2.02'den başlayan faiz oranlarıyla sunuyor. 48 aya varan vade seçeneği de sağlayan banka, aylık taksit tutarını 532.16 lira olarak belirledi. Kredinin toplam geri ödeme tutarı ise 23 bin 543 lira. Kredi başvuruları şubelere, 'yapikredi.com.tr' ve mobil uygulama üzerinden yapılıyor.

2018 BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURU TARİHİ NEDİR?

Bedelli Askerlik başvuru işleminde bulunmak isteyen asker adayları ''2018 Bedelli Askerlik Başvuru Tarihi'' araştırmasını tüm hızıyla sürdürüyor. Bedelli Askerlik sistemine başvuru gerçekleştirmek isteyen kişiler yürürlüğe girecek yasanın Resmi Gazete aracılığıyla yayımlanmasından itibaren 3 ay içinde yurt dışı temsilciliklerine yahut askerlik şubelerine başvuru fırsatına sahip olacaklar.

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Bedelli Askerlik için iletilen kanun tasarısı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) geçmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulacak. Bedelli Askerlik teklifini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onaylamasının hemen sonrasında da Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanacak. Böylece Resmi Gazete aracılığıyla yayımlanan teklif artık kanunlaşacak. Bununla birlikte Resmi Gazete üzerinden Bedelli Askerlik başvuruların ne zaman başlayacağına ilişkin bütün detaylar aktarılacak.

2018 BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Bedelli Askerlik başvuru tarihlerini/başvuruların ne zaman yapılacağını merak eden asker adayları bir yandan Bedelli Askerlik başvurularının nasıl yapılacağına dair sorgulamalarını hız kesmeden yürütüyor. Bedelli Askerlik başvuru işleminde bulunabilmek için öncelikle şayet Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde ikamet ediyorsanız Bedelli Askerlik başvurusunu askerlik şubelerine, bununla birlikte ülke dışında ikamet ediyorsanız konsolosluk şubelerine bizzat yapmanız gerekmektedir.

Öte yandan Bedelli askerlik başvuru işlemini bizzat yapma şartı bulunmaktadır, yani vekaletle yahut posta ile gerçekleştirme imkanınız bulunmamaktadır.

Bedelli Askerlik başvurusunu gerçekleştiren asker adayına, ödemesi gereken miktar ve ödemenin yapılacağı banka bilgilerini içerisinde bulunduran bir belge teslim edilmektedir.

Bedelli askerlik uygulamasından yararlanmak isteyen kişi kendisine teslim edilen bu belgeyle birlikte bankaya gidip ödeme işleminde bulunmalıdır.

Son olarak ödeme işleminin gerçekleştirildiğine ilişkin bir asıl olmak üzere toplamda üç nüsha dekontu, Bedelli Askerlik başvurusunda bulunulan merkeze iletilmelidir.