Zengin hesap

Zenginlerin lüks tatilleri hayalleri süslüyor. Jet-yat kirası, beach keyfi, lüks konaklama derken günlük fatura 40 bin liraları bulabiliyor. Günlük yat kirası 250 bin liraya kadar çıkabiliyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Temmuz 2018 Güncelleme 25 Temmuz 2018, 02:08
Zengin hesap

İÇİNDEKİLER



Evleri,
arabaları ile imrendiren zenginler tatilleriyle de çok konuşuluyor. Geceliği binlerce liralık otellerde konaklayan, girişi yüzlerce liraları bulan plajlarda güneşlenen, saatliği binlerce euroluk yatlarda gezen, helikopterle seyahat eden zenginlerin lüks tatilleri dikkatleri çekiyor. Zenginlerin tatili helikopter ile otele transfer ile başlıyor. 7 bin lira helikopter masrafı tutuyor. Otel oda ücretleri çeşitlilik gösteriyor. Lüks bir otelde gecelik tek kişilik oda 12 bin lirayı buluyor. Otellerin ultra lüks hizmet sundukları, özel hizmetlilerin, kahya ve aşçının olduğu villaların gecelik fiyatları ise 50 bin liraya kadar yükseliyor. Oteline yerleşen zengin, VIP bir yatla 1 saatlik gezinti yapmak istediğinde bin lira ile 50 bin lira arasında ücret ödüyor. Lüks bir beache gittiğinde ise girişte 250 lira veriyor. Lahmacunun 50, makarnanın 110 lira olduğu beachlerde ödenecek fatura ortalama bin lirayı oluyor. Günlük harcama 40 bin lirayı bulabiliyor.


JAVA DÜNYANIN EN İYİSİ
2018 yılının en iyi adaları belirlendi. Endonezya'nın kalbi diye tanımlanan Java adası, dünyanın en iyi adası seçildi. Başkent Jakarta'nın yer aldığı ada, ilk kez sıralamada ilk sıraya yerleşti. Travel & Leisure tarafından yürütülen araştırmaya göre, Endonezya'daki Bali adası ikinci, Lombok adası da üçüncü sırayı aldı. Listede 4'üncü sırada yer alan Maldivler'i Yeni Zelanda'daki Waiheke Island, Filipinler'deki Palawan, Mauritius adaları izledi.



Zenginlerin ulaşım (7 bin lira), konaklama (12 bin lira), yatla gezinti (20 bin lira), beach keyfi (bin lira) dahil 1 günlük tatilinin faturası ise 40 bin lirayı buluyor.



ÖZLEM KAMER TERCANLI