Bin TL ikramiye 1-8 Haziran’da cepte

Emeklilere bin liralık ilk bayram ikramiyesinin ödenme zamanı belli oldu. 1-8 Haziran tarihleri arasında ikramiyeler hesaplara yatırılacak. Tam tarihler önümüzdeki günlerde açıklanacak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Mayıs 2018 Güncelleme 14 Mayıs 2018, 03:31
Bin TL ikramiye 1-8 Haziran’da cepte

İÇİNDEKİLER



Başta
emekliler olmak üzere 12.3 milyonu aşkın kişiye ikramiye müjdesini içeren düzenleme geçtiğimiz hafta Meclis'ten geçti. Böylece emekliler ikramiye hayalinde muradına erdi.

Yasa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayının ardından Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Emekliler, ilk bin liralık ikramiyeyi de Ramazan Bayramı'ndan önce alacak.

'4 AYDIR GÜNDEMİMİZDEYDİ'
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, bayram ikramiyesinin emeklilerin en temel beklentisi olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu: "İnşallah Haziran ayının ilk haftasında ödemelerimizi gerçekleştireceğiz. Bunlarla ilgili tam tarihleri de açıklayacağız.


Emeklilerimize hem Ramazan Bayramı'nda hem de Kurban Bayramı'nda biner lira ikramiyeyle ilgili çok güçlü bir adımı atacağız. Birileri diyor ki 'Biz dedik de oldu.' Öyle bir şey yok. 3-4 aydır masamızdaydı, gündemimizdeydi." Buna göre emekliler bin liralık ilk bayram ikramiyesini 1-8 Haziran tarihleri arasında alabilecek. Tam ödeme tarihleri Bakanlık tarafından duyurulacak. Emekliler yılın ikinci ikramiyesini ise Ağustos'ta alacak.

ESNAF DA BAYRAM ETTİ
Ramazan hazırlıklarını tamamlayan esnaf, emekliye verilecek bayram ikramiyesiyle piyasaların hareketlenmesini bekliyor. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, Ramazan'daki hareketliliğe bayram ikramiyelerinin de eklenmesinin sevindirici olduğunu vurgulayarak, "İkramiye haberi piyasada şimdiden hareketlilik sağladı.

Emekli vatandaşlarımız bu ikramiyelerle temel ihtiyaçlarını karşılarken, piyasaya fazladan 12 milyar lira girmiş olacak" dedi. Ankara Kurukahveciler ve Kuruyemişçiler Odası Başkanı Ahmet Hamdi İncegül de "İkramiyeler muhakkak piyasayı canlandıracak. Emeklinin cebine giren artı bir para, hem tüketim kalemlerindeki çeşitliliği hem de miktarını artırır" diye konuştu.