Rolls-Royce’un elması

İngiliz Rolls-Royce’un SUV aracının ilk sır perdesi aralandı. Araç, adını Cullinan elmasından aldı. Şirketin CEO’su, ‘Bu isim bizim sıradışı yeni aracımıza tıpatıp uyuyor’ dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Şubat 2018 Güncelleme 16 Şubat 2018, 02:08
Rolls-Royce’un elması

İÇİNDEKİLER

Lüks otomobil üreticisi Rolls-Royce, 3 yıl önce duyurduğu SUV aracının isminin 'Cullinan' olacağını açıkladı. Rolls-Royce CEO'su Torsten Müller, "Bu isim bizim sıradışı yeni aracımıza tıpatıp uyuyor. 'Cullinan', kusursuz kalitesiyle, gerçek lüksün olasılıklarını yeniden kalibre eden varlığıyla fark yaratıyor. Tıpkı bugüne kadar bulunan en büyük ve en kusursuz elmas olan 'Cullinan elması' gibi diğerlerinin üzerinde bir mükemmellik ile gün ışığına çıkıyor. 'Cullinan elması'nın yaratılışına giren binlerce yılın epik süreçlerinden esinlendik. Charles Rolls'un öncü, maceracı ruhunu, Sir Henry Royce'un ise yenilikçi mühendislik ruhunu yansıtıyor" dedi. Aracın dünyanın her iklim şartında kusursuz olacağı iddia edildi.

KRALİÇE'NİN TACINDA VAR
Dünyanın en pahalı elmaslarından kabul edilen Cullinan, Güney Afrika'da çıktı. Elmasın parçalarından biri İngiltere Kraliçesi'nin tacında bulunuyor.