Vatandaş altın buldu

Yastık altındaki altını finansal sisteme kazandıracak uygulama için Başbakan Yardımcısı Şimşek, ‘Sloganımız ‘çeyrek getir, çeyrek götür’. Vatandaşımız bu işte kârlı çıkacak’ dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Eylül 2017 Güncelleme 19 Eylül 2017, 01:31
Vatandaş altın buldu

İÇİNDEKİLER

Hükümet, altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracı için düğmeye bastı. Bu hamle yastık altındaki değeri 100 milyar doları bulan altının ekonomiye kazandırılmasının ve yatırımların yurt içi tasarruflarla finanse edilmesinin yolunu açarken; vatandaşa da bir çok önemli imkan sağlayacak. Hazine, altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikasının ilk ihracı 2-6 Ekim'de yapılacak.

ÇEYREK GETİR ÇEYREK GÖTÜR
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, vatandaşların evinde, yastık altında, kasasında tuttuğu altınını Ziraat Bankası'na götüreceğini belirterek, "Eksper altının ayarını değerlendirecek, ağırlığını ölçecek, bunun karşılığında sertifika, tahvil verecek. Bu tahvil istenildiği zaman tekrar altına dönüştürülecek. Bizim sloganımız da çeyrek getir, çeyrek götür" dedi. Bakan Mehmet Şimşek, altına dayalı tahvilin hem vade boyunca hem de altın cinsinden getiri sağlayacağını söyledi.

Vatandaş altını Ziraat Bankası'na götürecek. Altınların ekspertizi yapılacak. Ayarı ve ağırlığı belirlenen altının karşılığında sertifika veya tahvil verilecek. Tahvil vade boyunca vatandaşa altın cinsinden bir getiri sağlayacak. Bu tahvil istenildiği zaman tekrar altına dönüştürülecek. Ara dönemde de altın fiyatına endeksli TL cinsi ek getiri imkanı sağlanacak. Vatandaş isterse vade sonunu beklemeden hesabındaki tahvili satıp karşılığında parasını alabilecek. Vade sonunda vatandaşın talep etmesi durumunda, hesabındaki altın tahvili veya kira sertifikası karşılığı altınını, külçe olarak da alabilecek.