Orient Express’le Venedik 63 bin lira

Bayramda farklılık arayanlar için filmlere, kitaplara konu olan Orient Express turu hazırlandı. 7 günlük ultra lüks İstanbul- Venedik seyahati için kişi başı 35-63 bin lira ödeniyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Ağustos 2017 Güncelleme 11 Ağustos 2017, 01:11
Orient Express’le Venedik 63 bin lira

İÇİNDEKİLER

Agatha Christie'nin romanlarına, Alfred Hitchcock'un filmlerine konu olan Orient Express, turizmin gözdesi oldu. Farklı tatil arayışında olanlar için özel tur hazırlandı. Tarihi bir yolculuğu yeniden canlandıran tren ile düzenlenen tur Sirkeci Garı'ndan başlayacak. Venedik Simplon Orient Express; Bükreş, Sinaia, Budapeşte üzerinden geçerek 7 günde Venedik'e ulaşacak. 35 bin ile 63 bin lira arasında değişen fiyatları ile ultra lüks tren, 187 yolcu ile 1 Eylül'de yola çıkacak. İlk seferini 1883'te yapan Orient Express; kralları, zenginleri, ünlüleri 2009 yılına kadar Paris'ten İstanbul'a taşıdı. Günümüzde Belmond şirketinin yeniden canlandırdığı tarihi tur, Venedik Simplon Orient Express adındaki, 1920'lerden kalan restore edilmiş tarihi lokomotif ile hizmet veriyor. Turun Türkiye'de satışını yapan VIP Turizm'in Başkanı Ceylan Pirinçcioğlu, "Maksimum 187 yolcu taşıyan, 3 restoran vagonu, 1 bar vagonu, 1 butik vagonu, 99 yolcu kompartımanı bulunan tren, dünyanın en lüks treni. Tren, İtalyan Barok ve Rönesans tarzı ile dizayn edilmiş, ipek çarşaflar serilmiş. İsmini açıklayamayacağımız talepler aldık" dedi.



HİZMETTE SINIR YOK
İki kişilik delüks kompartımanda kişi başı fiyat 9 bin 989 dolar (35 bin 361 lira) iken, süit kompartımanda kişi başı ücret 17 bin 899 dolar (63 bin 362 lira). 1-7 Eylül arasında 6 gece, 7 gün olan tura dahil olan hizmetler ise şöyle:
THY ile Venedik / İstanbul tek yön uçak bedeli.
Otel konaklamaları.
Fransız şeflerin hazırladığı kahvaltı, öğle ve akşam yemeği.
Peynir tabağı, tatlılar, çay ve kahve servisi.
Mesuliyet sigortası.
Çok girişli Shengen vizesi.
Yurt dışı çıkış harcı.

ZENGİN PROGRAM
1. gün: İstanbul'dan hareket.
2. gün (Bükreş): Rehber eşliğinde Bükreş turu, Athene Palace Hilton'da konaklama.
3. gün (Sinaia Town):
Otelden çıkış, dağ kasabası Sinaia'da (Romanya'da) öğle yemeği ve Peles kalesini ziyaret. Akşamüstü Budapeşte'ye hareket.
4. gün (Budapeşte): Rehber eşliğinde Budapeşte turu. Tuna Nehri üzerinde gemide öğle yemeği.
Gresham Four Seasons'ta konaklama ve yemek.
5. gün (Budapeşte): Kahvaltı sonrası trene dönüş.
Balaton Gölü ve Tuna Nehri manzarasında öğle yemeği. Akşamüstü göl manzarasını seyretmek için trenden iniş. Akşam trende gala yemeği.
6. gün (Venedik): Venedik Santa Lucia İstasyonu'na varış. Botlarla Belmond Hotel Cipriani'ye transfer.
7. gün (Venedik, İstanbul): İstanbul'a dönüş.