Sigortası olmayana dolu ödemesi

Evinde, aracında dolu hasarı bulunan ancak sigortası olmayanların da zararı karşılanacak. Bunun için itfaiyeye hasar tespiti yaptırıp kaymakamlıktaki afet bürosuna başvuru yapılacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Ağustos 2017 Güncelleme 02 Ağustos 2017, 01:47
Sigortası olmayana dolu ödemesi

İÇİNDEKİLER

Geçtiğimiz hafta perşembe günü yaşanan şiddetli yağmur ve dolu; İstanbul'da ev, araç ve yollarda yüz milyonlarca liralık hasara yol açtı. 20 dakikalık dolu ve yağış nedeniyle evinde ya da otomobilinde hasar olanlar zararlarını tazmin etmek için harekete geçti. Evi sigortalı, arabası kaskolu olanlar hemen sigorta acentelerine başvurdu. Ancak sadece sigortası olanların değil, olmayanların da zararı karşılanacak.

TESPİT YAPTIRIN
Evinde ya da aracında zararı olanlar için il ve ilçe itfaiyeleri ile belediyelerde afet masaları tahsis edildi. Buralara başvuran ve evi ya da aracı hasar gören vatandaşlar zarar tespiti yaptırmaya başladı. Tespit yaptıranlar, devletin yapacağı açıklamanın ardından zararlarını tazmin edebilecek. Tüketici Başvuru Merkezi (TBM) Başkanı Aydın Ağaoğlu, "Sigortası olmayanların zararı normal şartlarda tazmin edilmez. Ancak olumlu gelişme şu ki, belediyelerde ve itfaiyede ilgili birimler oluşturulmuş, zararın boyutu belirleniyor. Bu da devletin mağduriyetlerin tespitinden sonra harekete geçeceğini gösteriyor. Vatandaşlar hiç vakit kaybetmeden zararlarını tutanakla kayıt altına aldırsın" dedi.

BUNLARA DİKKAT!
Daireniz sigortalı değilse, ikametinizin bulunduğu mahalledeki itfaiye müdürlüğünü arayarak zabıt tutulmasını isteyebilirsiniz. İtfaiye müdürlüğünün tutacağı zapta dilekçe ve dairenizin fotoğraflarını ekleyerek, bağlı bulunduğunuz kaymakamlığın afet bürosuna başvurunuzu yapın.
Kaskosu olmayan araçlar yine önce itfaiyeye, sonra kaymakamlık afet bürosuna müracaat edebilir.
Kaskosu bulunan araçlar, sigorta şirketlerinden kaskoyu bozmayan, boya gerektirmeyen işlemi talep edebilir. Böylece aracın değer kaybının önüne geçilip kasko priminin artması önlenebilir.