‘Çukur verdik havalimanı alacağız’

Yeni havalimanının siluetinin ortaya çıktığını söyleyen Yıldırım, proje sahasının balçıktan ibaret olduğunu belirtti. Yıldırım, ‘Biz bir çukur verdik, ‘Buraya dünyanın en büyük havalimanını yapın’ dedik’ şeklinde konuştu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Temmuz 2017 Güncelleme 10 Temmuz 2017, 01:38
‘Çukur verdik havalimanı alacağız’

İÇİNDEKİLER

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul'da yapımı devam eden üçüncü havalimanı inşaatı ve diğer projeleri havadan inceledi. Başbakan Yıldırım, "Şu haliyle havalimanının yüzde 55'i tamamlandı. Önümüzdeki yılın 29 Ekim'inde tamamen bitmiş ve hizmete alınmış olacak" dedi.

YÜZDE 55'İ TAMAM
İlk olarak 150 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyük havalimanı olacak İstanbul Yeni Havalimanı inşaat sahasını inceleyen Başbakan Yıldırım, havalimanı siluetinin ortaya çıktığını söyleyerek, "İlk bölüm önümüzdeki yıl tamamlanacak. Aşağı yukarı havaalanının silueti ortaya çıkmış durumda" diye konuştu. Başbakan Binali Yıldırım, proje sahasının daha önce terk edilmiş maden ocakları ve balçıktan ibaret olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti: "Yıllar önce İstanbul'un kömürü buradan dağıtılırdı. Tabii o kömür ocaklarından dolayı arazi çok örselenmişti. Yani her taraf çukur, sular birikmiş, kaybedilmiş bir bölgeydi. Biz ne yaptık? Bir çukur verdik, 'Bu çukur üzerine dünyanın en büyük havalimanını yapın.' dedik. Şimdi havalimanı yapılıyor, üstüne de 25 yıl için 26.5 milyar euro para alacağız. 25 senenin sonunda ise ceketlerini alıp gidiyorlar. Dünyanın en büyük havalimanı devlete kalıyor."

YENİ BİR ŞEHİR KURULUYOR
■ Helikopter ile dev projeyi Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ile havadan inceleyen Başbakan Yıldırım, "Hummalı bir çalışma var. Adeta yeni bir şehir kuruluyor. Şu an 30 bine yakın çalışan, 8 binden fazla da iş makinesi var. Burası, ilk etabı bittiğinde 100 bin kişinin doğrudan çalıştığı bir şehir olacak. Nüfuslarıyla birlikte yarım milyonu aşan bir sayıdan bahsediyoruz" dedi.