Lüks 'yat'ırım

Toplam değeri 340 milyon lira olan sıfır ve ikinci el 180 yat, Bodrum’da görücüye çıkıyor. Fuarın en pahalısı olan 33 milyon liralık Zanziba için randevu talebi yağıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Mayıs 2017 Güncelleme 22 Mayıs 2017, 00:00
Lüks ’yat’ırım

İÇİNDEKİLER

Denize inmeye sıfır hazır stok tekneler ve ikinci el tekneler, Yachtshow Eurasia'da görücüye çıkacak. Bu yıl ilk kez Bodrum Palmarina'da düzenlenecek olan Yachtshow Eurasia'da 140 milyon lira değerinde ikinci el, 200 milyon lira değerinde sıfır tekneler yeni sahiplerini arayacak. 14 Haziran'da kapılarını açacak Yachshow Eurasia'da 11'i lansman teknesi olmak üzere 180 tekne satışa sunuluyor. Katar, Suudi Arabistan, Kuveyt, Dubai gibi Ortadoğu ülkelerinden yoğun ziyaretçi talebi alan Yachtshow Eurasia; İngiltere, Rusya, Azerbaycan gibi ülkelerden de misafir ağırlayacak. Birçok ünlü ismin teknesinin de satışa çıkacağı Yachtshow Eurasia'da, boyutları 3 metre ile 45 metre arasında değişen toplam değeri 340 milyon lirayı bulan tekne satışa sunuluyor. En ucuzu 27 bin liradan başlayan teknelerin en pahalısı ise 8 milyon 300 bin euro (33 milyon lira) ile Zanziba isimli ultra lüks yelkenli. Yelkenli keyfini lüks yat dizaynı ile buluşturan Zanziba, şimdiden randevu talebiyle fuarın gözdesi oldu.


Yerli üretim bir tekne olan Zanziba'nın donanımı Gerry Dykstra tarafından tasarlanmış ve optimize edilmiş. İngiliz Fairlie Yachts da yapısal tasarımına katkıda bulunmuş. Ultra lüks yatın iç mekan tasarımı ise David Wright Design tarafından yapılmış.