Fitch bile anladı

Evet’ kararının ardından dolar düştü, borsa yükseldi. Yabancı, yatırım düğmesine bastı... ‘Hayır’ için canla başla çalışan uluslararası kuruluşlar, ‘Ekonomi gelişecek’ açıklaması yaptı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Nisan 2017 Güncelleme 19 Nisan 2017, 01:56
Fitch bile anladı

İÇİNDEKİLER

Türkiye referandumda kararını 'Evet' olarak açıkladı. İçerideki vesayet odaklarını bitirecek karar, yurt dışında da ses getirdi. Türkiye düşmanı raiting kuruluşları, anında çark etti. Bu arada 'Evet' kararı sonrası piyasalar bahar havası yaşadı. Referandumun istikrar getiren sonucu ile yabancı yatırımcıların gözü Türkiye'ye çevrildi. 'Evet'in Türkiye ekonomisine katkısını gören yabancı firmalar, 'Türkiye'de yatırıma devam' dedi. Yabancı firmalar, hem alım hem de yeni şirket kurulumu için düğmeye bastı. Bugüne kadar Türkiye ile ilgili tüm kararlarında siyasi davranan Fitch Ratings de sonunda gerçeği kabul etti.

İTİRAF GİBİ AÇIKLAMA
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, dün yaptığı açıklama ile adeta günah çıkartarak, Türkiye'deki referandum sonucunun ekonomik reformlar için alan oluşturabileceğini kaydetti. Öte yandan, 28 Ocak 2017'de Türkiye'nin notunu yatırım yapılabilir seviyenin altına indiren Fitch, bir itirafta da bulundu: "Türkiye'nin notunu düşürdüğümüzde anayasa paketinin onaylanacağını varsaymıştık." Fitch, bu açıklaması ile kararının siyasi olduğunu net bir biçimde ortaya koymuş oldu.