Yabancılardan yatırım sözü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Mart 2017 Güncelleme 29 Mart 2017, 01:47
Yabancılardan yatırım sözü

İÇİNDEKİLER

Türkiye ekonomisine güvenlerinin tam olduğunu ifade eden uluslararası şirketlerin üst düzey yöneticileri, yatırımlarının artarak devam edeceğini belirtti.

VODAFONE TÜRKİYE CEO'SU COLMAN DEEGAN: Türkiye'deki yatırımlarımıza uzun dönemli olarak bakıyor ve Türkiye'ye inanıyoruz. 2017- 2018 mali yılında yapacağımız 1 milyar lirayı aşkın yatırımla, Vodafone'un 2006'dan bu yana Türkiye'ye yaptığı toplam yatırım 20 milyar lirayı aşacak.

SAMSUNG ELECTRONICS TÜRKİYE BAŞKANI DAE HYUN KİM: Uzun dönemde Türkiye ekonomisinin daha iyi olacağını düşünüyoruz. Bu yüzden yatırım yapmaya devam edeceğiz.

NESTLE TÜRKİYE BAŞKANI VE CEO'SU FELİX ALLEMANN: Türkiye çok iyi bir lokasyona sahip. Coğrafi konumuyla Türkiye merkezi bir üs olabilir. Çok iyi gelişen bir ekonomisi var. 108 yıldır Türkiye'ye yatırım yapıyoruz. Gelecekte, geçmişe göre daha çok yatırım yapacağız. Kendimi Türk gibi hissediyorum.

NOVARTIS TÜRKİYE ÜLKE BAŞKANI PETER CATALİNO: Geçen yıl Türkiye'ye 20 milyon dolar yatırım yaptık. Gelecek dönemde Türkiye ile birlikte büyümek hedefiyle daha fazla yatırım yapacağız. Buradan gitmeyeceğiz ve burada uzun süre kalacağız.

HYUNDAİ ASSAN BAŞKANI MONG HYUN YOON: Türkiye benim ikinci evim. Yaratıcı Türkiye'yi seviyor. Tanrı beni de seviyor, bu yüzden burayı nasip etti.