CEO’lar nöbette

Aralarında Mercedes, Coca Cola, Unilever, Ford Company ve Vodafone’un da olduğu küresel dev şirketlerin CEO’ları, dünyanın dört bir yanında ‘ekonomide demokrasi nöbeti’ başlatacak. CEO’lar, 24 finans merkezinde muhataplarına Türkiye’yi anlatacak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Ağustos 2016 Güncelleme 06 Ağustos 2016, 01:33
CEO’lar nöbette

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın himayesinde 30 günde 24 merkez ülkede gerçekleştirilecek kampanya ile dünya devleri de 'ekonomide demokrasi nöbetini' omuzlayacak. Britta Seeger (Mercedes), Mark Fields (Ford Company), Muhtar Kent (Coca- Cola), Dr. Volkmar Denner (Bosch), Paul Polman (Unilever), Vittorio Colao (Vodafone Group), Morris Enrique Jimenez'in (Philip Morris) aralarında yer aldığı dünyanın ünlü CEO'ları; New York'tan Berlin'e kadar birçok ülkede Türkiye'yi ve büyüyen ekonomisini anlatacak. Devler, "Siz de Türkiye'ye gelin. Kendi hikayenizi keşfedin" çağrısı yapacak. Eş zamanlı olarak dünyadaki işadamlarına "Türkiye'ye yatırıma gelin" mesajları için mailler atacak.



DANiMARKA'DAN BAŞLIYOR
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, kampanyanın ayrıntılarını şöyle anlattı: "Tüm dünyaya biz bizi anlatmayalım, dostlarımız anlatsın süreci başlattık. Aralarında Müteahhitler Birliği, TİM, TOBB, UND, TÜSİAD'ın da bulunduğu 14 sivil kuruluş kampanyaya destek verdi. 24 merkez belirlendi. Bu merkezlerde 1 ay boyunca dostlarımız Türkiye'yi anlatacak. Mercedes, Ford Company, Coca-Cola, Bosch gibi uluslararası firmaların CEO'ları ile görüştük. 'Biz de varız' dediler. Kuveyt'ten Tokyo'ya, New York'tan Paris'e kadar merkezler seçtik. Kampanya Kopenhag'dan başlayacak. O ülkenin ekonomi bakanları, iş dünyası ile bir araya gelinecek. Kopenhag'da 50 kişilik bir grup, Londra'da 100 kişilik bir grupla gidilerek Türkiye anlatılacak. Haftada 2-3 ülkeye gideceğiz. Yatırım fırsatları anlatılacak. 'Buyurun Türkiye'nin nabzını tutun, dolaşın, insanlarla konuşun' diyeceğiz."

Hazal ATEŞ