Las Vegas çıkarması

Turizm Bakanlığı, Türkiye’ye zengin turist çekmek için düğmeye bastı. Bakanlık; Las Vegas’ta lüks seyahat acentelerine tanıtım yapıp, jet sosyeteyi davet edecek.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Temmuz 2016 Güncelleme 08 Temmuz 2016, 01:23
Las Vegas çıkarması

İÇİNDEKİLER

9 Günlük bayram tatili ve Rusya ile normalleşme sürecinin başlamasının ardından, turizm sektörüne can suyu olacak önemli bir adım daha atılıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, dünyanın jet sosyetesini Türkiye'ye çekmek için atağa kalktı.

HEDEF LÜKS TURİZM
Bakanlık; dünyanın önde gelen lüks seyahat acentelerinin Las Vegas buluşmasında, 45 dakikalık canlı destinasyon sunumu gerçekleştirerek, Türkiye'nin lüks turizm potansiyelini acenteler, otellerin satış temsilcileri ve lüks seyahat profesyonellerine anlatacak. Dünyanın önde gelen lüks seyahat endüstrisi birliklerinden biri olan ve dünya lüks seyahat acenteleri pazarının yaklaşık yüzde 80'inin üye olduğu Virtuoso sistemi kapsamında gerçekleşecek olan Virtuoso Travel Week, 6-11 Ağustos tarihleri arasında ABD'de yapılacak. Yalnızca üyelerin yer alabileceği etkinliğe, Türkiye'den de Kültür ve Turizm Bakanlığı heyeti katılarak Türkiye'nin lüks turizmine dair bilgiler paylaşacak. Türkiye; 37 ülkede 735 destinasyon, 388 seyahat acentesinin 11 bin 700 seyahat danışmanı ile hizmet verdiği Amerika merkezli dünyanın önde gelen kapalı sistem lüks seyahat pazarlama ağı olan Virtuoso Seyahat Ağı'na 2015 tarihinden itibaren 'preferred alliance (tercih öncelikli üye)' olarak dahil oldu. Sistem, üyelerine sunduğu kendi içinde pazarlama ve eğitim olanaklarıyla önemli ve yeni bir tanıtım mecrası kazandırıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu olanaklarla dünyanın lüks seyahat pazarında etkili ve aktif bir şekilde Türkiye'nin adını duyuracak.

TURİZMCİLERE TANITILDI
Bakanlık tarafından sistem üzerinden yapılan 4 adet eğitim sunumuna toplam 358 seyahat danışmanının katılması ve Türkiye adına oluşturulan eğitim modülünü de Nisan 2016 itibarıyla 209 seyahat danışmanının takip etmiş olduğu dikkate alındığında, bu sistemin uzun vadede Türk turizmi için oldukça olumlu sonuçlar doğuracağı öngörülmekte.

Barış ŞİMŞEK