İftar fakire 74 zengine 2.000 TL

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Mayıs 2016 Güncelleme 31 Mayıs 2016, 00:00
İftar fakire 74 zengine 2.000 TL

İÇİNDEKİLER

Ramazan ayı yaklaşırken, dışarıda iftarın maliyeti hesaplandı. Ramazan'da iftar mönüsünde yer alabilecek ürünlere bakıldığında ortalama fiyat; 1 porsiyon çorbada 5.14, ayranda 1.5, Ramazan pidesinde 1.5, 1 kilogram baklavada 29, 1 porsiyon kuru fasulye, pilav gibi ana yemekte 8.2, 50 gram hurmada 4.5 lira olarak karşımıza çıkıyor. Bu doğrultuda restoranda çorba, ana yemek, pide, baklava, ayran ve hurmadan oluşan iftar mönüsü için kişi başına ortalama 18.6 lira ödenmesi gerekiyor. Bu rakam 4 kişilik ailenin bütçesine iftar için 74 lira olarak yansıyacak. Söz konusu rakam, geçen yıl ortalama 71 lira idi. Mönüde ana yemek için kebap ve benzeri ürünler tercih edildiğinde ise bu değişim aile başına 30 lira ek maliyet getirecek. Orucunu 5 yıldızlı otellerde açmak isteyenler de kişi başına 85 ila 500 lira ödeme yapacak. 4 kişilik bir aile için 5 yıldızlı otelde iftar yapmanın maliyeti 340-2 bin lira arasında olacak.