Sosyete güvende!

Sosyete, artan terör saldırılarıyla tedirgin olunca, Zorlu Center’a X-Ray cihazı konuldu. 3 yıldır 2 bin 100 kamera ile güvenliğin sağlandığı AVM’de, güvenlik önlemleri arttı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Nisan 2016 Güncelleme 13 Nisan 2016, 00:00
Sosyete güvende!

İÇİNDEKİLER

SOSYETENİN gözde mekanı Zorlu Center'da X-Ray dönemi başladı. Açıldığı 2013'ten beri kameralarla güvenliği sağlanan İstanbul Zincirlikuyu'daki alışveriş merkezi, son dönemdeki olaylar sebebiyle modaya uydu ve tüm girişlerine X-Ray cihazı yerleştirdi. Zorlu Center, güvenlik önlemlerini, müşterilerinden gelen istek üzerine artırdı. Zorlu Holding Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, "Müşteri huzursuzluk duydu. Onlar velinimetimiz. X-Ray görünce daha güvende hissediyorlar" dedi.

ÇİFTE KORUMA
Kamera ve özel görevlilerle sağlanan eski sistemin de hâlâ çalıştığını kaydeden Zorlu, "Güvenlik üstüne güvenlik oldu aslında. Çifte güvenlik denilebilir" diye konuştu. Ahmet Nazif Zorlu, Zorlu Center'da yalnız AVM girişlerine değil, Performans Sanatları Merkezi ve Raffles Otel'e de X-Ray cihazı koyulduğunu belirtti.



5 SANİYEDE ALARM VERİYOR
X-Ray cihazları dışında, 2 bin 100 kamera ile tarama yapılan merkezde, yüz tanıma sistemi bulunuyor. Örneğin; alışveriş merkezinde sahipsiz bir poşet durağan halde 5 saniye kalırsa sistem hemen merkeze alarm veriyor ve ekipler bölgeye yönlendiriliyor. Zorlu Center'ın Genel Müdürü Didem Aydın, müşterilerinin kendisini güvende hissetmesini istediklerini söylemişti.