Adı 4.5 hızı 5G

1 Nisan'dan itibaren fiber altyapılarıyla fark yaratacaklarını söyleyen Türk Telekom CEO'su Aslan, dünyanın en yüksek hız deneyimini sunacaklarını belirtti. Aslan, 'En hızlı 4.5G'den 3 kat daha hızlı GiGA 4.5G ile Türkiye'yi 5G hızı ile tanıştıracağız' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Mart 2016 Güncelleme 30 Mart 2016, 00:00
Adı 4.5 hızı 5G

İÇİNDEKİLER

Türkiye, 4.5G için gün sayarken; Türk Telekom, 1 Nisan'da, 4.5G'den 3 kat daha hızlı GiGA 4.5G'yle dünyanın en hızlı mobil deneyimini sunacağını açıkladı. GiGA 4.5G teknolojisinin ancak ülkenin her yanını saran fiber altyapıyla mümkün olabileceğini söyleyen Türk Telekom CEO'su Rami Aslan, GiGA 4.5G adıyla 81 ilde aynı anda hizmete gireceklerini, 5G'nin vaat ettiği hızları Türkiye ile tanıştıracaklarını belirtti.

81 İLDE AYNI ANDA
4.5G hizmetini müşterilerine ulaştırmak için en kritik frekanslarda en geniş bant aralığına sahip olduklarını ifade eden Aslan, şöyle konuştu: "4.5G hizmetlerinde spektrum çok önemli. Ama en az onun kadar önemli bir şey var ki o da fiber altyapısı. Türk Telekom olarak 4.5G'de abone başına hem en geniş frekans aralığına hem de kaliteyi kesintisiz bir şekilde sunabilmek için 4.5G baz istasyonlarını 81 ilde çepeçevre saran fiber ağa sahibiz. Bu avantajımızı müşterilerimize dünyanın en yüksek hızını ve benzersiz veri indirme ve yükleme kapasitesini sunarak yansıtacağız." Aslan, Wi-Fi ve 4.5G altyapılarını birleştiren 'GiGA 4.5G' teknolojisini Türkiye'de müşterilerine sunan ilk operatör olduklarını kaydederek, "Mobilde saniyede 1 gigabit hızını sunacağız. Böylece Türk Telekom, 'en hızlı 4.5G'den 3 kat daha hızlı' GiGA 4.5G teknolojisini Türkiye'de müşterilerine sunacak" dedi.

AVRUPA'YI SOLLADIK
Fiber güçlü 4.5G baz istasyonlarının sayısının arttığına dikkat çeken Aslan, Avrupa'da fiberle bağlı baz istasyonlarının toplam baz istasyonu sayısına oranı yüzde 20 iken, Türk Telekom'da bu oranın Avrupa ortalamasının 3 katından daha fazla olduğunu belirtti. Aslan, "Bu sayede müşterilerimizin Türkiye'de yaşadığı 4.5G deneyimi, Avrupa'dan çok daha iyi olacak" dedi.