Türk-İş'in itirazı var

Kamuda görev yapan 720 bin taşeron işçi kadro müjdesiyle heyecanlanırken; Türkİş; düzenlemeye ilişkin tereddütlerini açıkladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Mart 2016 Güncelleme 26 Mart 2016, 02:02
Türk-İş’in itirazı var

İÇİNDEKİLER

Kadro müjdesi kamuda görev yapan taşeron işçileri sevindirdi. Açıklanan müjde ile kamu idareleri, belediyeler ve il özel idarelerindeki yaklaşık 720 bin asıl ve yardımcı iş yapan taşeron personele kamuda kadro yolu açıldı. Yapılacak düzenleme ile, 1 Kasım öncesinden bu yana kamu kurumlarında çalışan taşeron işçiler, 'özel sözleşmeli personel' statüsünde kamuya alınacak.

3 YIL SONRA NE OLACAK?
Yasa tasarısının birkaç hafta içerisinde Meclis'e sevk edilmesi beklenirken; Türk-İş düzenlemeye ilişkin soru işaretleri bulunduğuna dikkat çekti. Türk-İş Genel Başkanı Ergun Atalay, düzenleme ile ilgili olarak, "Kötü bir şey diyemem. Yıllardır istediğimiz ve yara haline gelen bir konuda bir adım atılıyor. Ancak yanıtlanması gereken de birçok soru var" dedi. Atalay, "Mesela 3 yıllık sözleşmeler yapılacak, bu 3 yılın sonunda ne olacak? Hangi kurallara göre sınavlar yapılacak" dedi.



TAŞERON İŞÇİLER CEVAP BEKLİYOR
Kadro müjdesinden sonra TAKVİM'i telefon yağmuruna tutan taşeron işçiler bazı konuların netliğe kavuşmasını istiyor. İşte taşeronların cevap bekleyen soruları:

Eski haklardan vazgeçerken tazminatlarımız silinecek mi?
Belediyede zabıta ve itfaiye olanlar hangi belediye şirketine geçecek?
Kurumlara hizmet veren taşeron şirketler kapanacak mı?
Tasarıya konulacak şartlara uymayan taşeronlar işten mi çıkacak?
1 Kasım'dan sonra işe girenler taşeron olarak mı çalışacak?
Yapılacak sınavı kazanamayanlar işten mi çıkartılacak?
Bundan sonra kamuda çalışmak isteyenler ne yapacak?