Gong kadınlar için çaldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Mart 2016 Güncelleme 10 Mart 2016, 01:59
Gong kadınlar için çaldı

İÇİNDEKİLER

Borsa İstanbul'da, iş dünyasını toplumsal cinsiyet eşitliğini geliştirmeye ve kadınların ekonomik hayatta güçlenmesini desteklemeye çağırmak amacıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla gong töreni düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, kadın-erkek eşitliği için gong çaldı. Törende bir konuşma yapan Emine Erdoğan, kadın-erkek eşitliğinin, cinsiyet adaleti gibi bir değer kriteriyle ele alınmasının önemini vurgulayarak, "Kadınların özel sorumlulukları hesaba katılmadan sağlanan eşitlik, bazı eşitsizlikler doğurabilir" dedi. Kadınların ekonomiye katkısını teşvik amacıyla, evde imal ettikleri ürünleri işyeri açmaksızın satışa sunmaları halinde vergiden muaf tutulmalarının önemli bir motivasyon olduğunu dile getiren Erdoğan, şunları söyledi:

KEFALET ORANI ARTTI
"Aynı şekilde kadın girişimcilere pozitif ayrımcılık yapılarak, KOBİ kredileri için yüzde 75 olan kefalet oranı, kadınlar için yüzde 85 olarak planlanmıştır. Tüm bunlar, kadınlarımızın iş piyasasında etkinliğini artıracak düzenlemelerdir."


BM Türkiye Temsilcisi Ingibjorg Gisladottir, Borsa İstanbul Başkanı Talat Ulussever, Emine Erdoğan, Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu, WEPs İş Dünyası Sözcüsü Nur Ger ve IFC Türkiye Direktörü Aisha Williams (soldan sağa) kadın-erkek eşitliği için gong çaldı.