Kahramanlara ödül

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, ekonominin kahramanlarını ödüllendirdi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 72 ödülün verildiği gecede, Türkiye'nin en zor şartlarda bile hedeflerinden uzaklaşmayacak güce sahip olduğunu vurgulayıp, Bursa'dan güzel haberler beklediğini belirtti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Aralık 2015 Güncelleme 23 Aralık 2015, 01:39
Kahramanlara ödül

İÇİNDEKİLER

Ekonomiye Değer Katanlar - 2015 Ödülleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla sahiplerini buldu. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından bu yıl 42'nci kez düzenlenen törende, 72 ödül dağıtıldı.Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada, "Bu ödüllerin her birinde, çok büyük emek, alın teri, değer bulunduğunu biliyorum. 126 yıldır bu doğrultuda faaliyet gösteren BTSO, hizmetleri ve Bursa'ya kazandırdığı katma değerlerle, Türkiye çapında gerçekten müstesna bir konumda yer alıyor. 'Bursa büyürse Türkiye büyür...' Esasen bu slogan 81 vilayetimizin her biri için ayrı ayrı geçerlidir. Adana büyüyecek ki Türkiye büyüsün, Düzce büyüyecek ki Türkiye büyüsün" dedi. Erdoğan, ekonomik göstergelerin hızla olumlu yönde hareket etmeye başladığını; büyümede, üretimde, istihdamda son derece müspet sinyaller alındığını ifade etti. Türkiye'nin en zor şartlarda bile hedeflerinden uzaklaşmayacak güce sahip olduğunu söyleyen Erdoğan, "Madem ki 'Bursa büyürse Türkiye büyür'. O zaman ben Bursa'dan güzel haberler bekliyorum" şeklinde konuştu. BTSO Başkanı İbrahim Burkay da, Bursa'nın ekonominin ivme kazanmasında etkin bir gücü temsil ettiğini belirterek, Bursa'nın merkezinde olduğu Marmara Havzası'nı yüksek teknoloji ile birlikte yeniden kurguladıklarını söyledi. Burkay, 1. Bölge'nin farklı teşvik politikaları ve mekansal planlama ile desteklenerek, orta yüksek ve ileri teknolojinin üretim üssü yapılmasını istedi.

YERLİ OTO TALEBİ
Türkiye'nin kendi otomobilini üretme noktasında çok stratejik ve doğru bir adım attığını ifade eden Burkay, "Biz de ilk Türk markası üretimine talip olduk. Cumhurbaşkanımız'ın da destekleri ile ilklerin kenti unvanıyla ilk yerli otomobil üretiminin adresi olarak Bursa'nın seçilmesini arzu ediyoruz" dedi. Törene İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de katıldı.

DEVLER KÜRSÜYE ÇIKTI
Vergi sıralamasında ilk 10'da yer alan kişi ve kurumlar ile en fazla ihracat yapan 10 firma kürsüye çıktı. 'En Başarılı KOBİ'ler sıralamasında 7 firma ödüllendirilirken, inovasyon kategorisinde 10 firma, dönüşümün liderleri kategorisinde 4 firma, sektör liderleri kategorisinde 21 firma ödül aldı.

BURSA'DA EKONOMİ ZİRVESİ

Gecede ödül alan başarılı işadamları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Kurumlar vergisinde Gemlik Gübre, gelir vergisinde Muharrem Yılmaz, ihracat kategorisinde Oyak Renault, inovasyon kategorisinde Tofaş zirvede yer aldı. Sektör liderleri kategorisinde ise Bursa Beton, Türk Prysmian, Bis Enerji, Sütaş Süt, Kamil Koç, Bosch, Borçelik Çelik, Özdilek, Sönmez Turizm'in aralarında bulunduğu 21 firma ödül aldı.