Geleceğin yıldızları

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ekim 2015 Güncelleme 30 Ekim 2015, 00:23
Geleceğin yıldızları

İÇİNDEKİLER

Birbirinden ilginç konsept otomobilleriyle dünyanın en renkli fuarı olarak bilinen Tokyo Otomobil Fuarı, kapılarını açtı. Bu yıl 44'üncüsü düzenlenen fuar, konsept otomobillerin yarışına sahne oldu. Elektrikli ve kendi kendine gidebilen, ultra teknolojik donanıma sahip konseptler araçlar dikkat çekti. Fuarda sergilenen konsept otomobillerin önümüzdeki 5-10 yıl içinde yollara çıkması bekleniyor.
Mercedes'in Vision Tokyo aracı 'salon gibi otomobil' felsefesiyle geliştirilmiş. Aracın koltukları, evlerin salonlarındaki gibi oval konumlandırılmış. Toyota'nın ilginç konseptlerden biri olan hidrojenli FCV Plus, kendi hidrojen tankının yanında, dışarıdaki bir hidrojen kaynağından da doğrudan elektrik üretebiliyor. Araç, güç üretimi kapasitesiyle yerel elektrik şebekesinin bir parçası olabiliyor.

Henüz seri üretime alınan bir otomobili bulunmayan Yamaha, fuarda, 3.9 metre boya, 1.72 metre genişliğe ve 1.17 metre yüksekliğe sahip olan konsept aracını tanıttı. Sivri burun yapısı ve LED farlarıyla iddialı bir görünüm sunan aracın gövdesi üzerinde birçok aerodinamik yardımcı bulunuyor.