Boş vaade tepki

CHP; bankalarla anlaştığını, kart borçlarının faizinin yüzde 80'ini sileceğini söyledi. Bankacılar ise 'Haberimiz yok' dedi. Son tepki DenizBank Genel Müdürü'nden geldi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ekim 2015 Güncelleme 22 Ekim 2015, 01:46
Boş vaade tepki

İÇİNDEKİLER

CHP'nin 'tüm kredi kartı faiz borçlarını sileceğiz' vaadi, bankacıların tepkisine yol açtı. Haziran seçimleri öncesinde ortaya atılan bu vaatte, kredi kartlarının faiz borçlarının yüzde 80'inin silineceği söylenmiş ancak yöntem bir türlü açıklanmamıştı. Daha sonra yapılan reklam filminde ise bu konuda bankalarla anlaşıldığı söylenmişti. Türk Bankalar Birliği "Böyle bir anlaşmamız yok" derken; DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş de konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

ANLAŞILMADI
Vodafone Türkiye CEO Club Bankacılar Zirvesi'nde konuşan Ateş, "Şöyle reklamlara şahit oluyoruz: 'Ödemeyin kardeşim. (Kredi kartı faiz borçları) Yüzde 80'ini sileceğiz.' Seçim öncesi, çok spekülatif bir konu ama bu konuya gireceğim. Biz o zaman mevduatın faizini nasıl ödeyeceğiz?" dedi. Bankaların faiz gelir ve giderlerine bakılmasını isteyen Ateş, şunları söyledi: "Kaynakların akılcı dağılımına aracılık ederek, kaynak fazlası ile kaynak eksiğini buluşturan bir kurumuz. Bu hâlâ anlaşılmadı mı? Paranın zaman değerini herkesin çözmesi gerekli."