Beyler rahatsız oldu!

Türkiye milli otomobilini, uçağını, tankını yapınca İngiliz ve Almanlar başta olmak üzere dünya rahatsız oluyor. Yabancı basında aleyhteki yazıları anlıyoruz. Paralel medya ile Doğan Grubu aynı koronun sözcülüğünü yapıyor. Şaşırmıyoruz...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ekim 2015 Güncelleme 15 Ekim 2015, 02:02
Beyler rahatsız oldu!

İÇİNDEKİLER

Türkiye; teknolojide, savunma sanayisinde, üretimde, havacılıkta, mega projelerde birilerine inat ilerliyor. Bu durum özellikle İngiltere'yi ve Almanya'yı rahatsız ediyor. Bu ülkelerdeki gazeteler aleyhte yayın yapıyor. Bu rahatsızlığı anlayabiliyoruz. Kendilerine güçlü rakip istemiyorlar. İçeride ise bizi şaşırtmayan bir koro da bu Türkiye düşmanı yayınlarla ağız birliği yapıyor. Bunun başını da FETÖ örgütüne yakın medya ile Aydın Doğan'ın gazeteleri çekiyor. Sanayi Bakanı Fikri Işık önceki gün Türkiye'nin milli otomobilinin ilk prototiplerini paylaştığında, Alman ve İngiliz gazeteleri "Türkiye bunu başarmamalı, başarırsa bölgedeki dengeleri değiştirir" yorumları yaptı.

DERTLERİ BAŞKA
Prototiplerin paylaşılmasından birkaç saat sonra ise yukarıdaki koroya, paralel medya ile Doğan medyası da balıklama atladı. Milli otomobili itibarsızlaştırmaya çalışan yayınlar, önce Hürriyet'in internet sitesinde başladı. Bu haber aynen dün paralel gazetelerde yer aldı. Bu gazeteler, henüz çizgileri bile belli olmayan teknolojisiyle öne çıkacak milli otomobilimizi karalamaya çalıştı. Bakan Işık, dün, "Bu nihai ürün değil" açıklaması yaptı. Bu koro nihai ürünü gördüğünde de rahatsızlığını dile getirecek, bunu biliyoruz. Çünkü amaç üzüm yemek değil, bağcı dövmek. Onlar aracın şeklinden değil, Türkiye'nin milli otomobilini üretmesinden rahatsız.



ÖZGÜN BİR MODEL ÇIKACAK
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobilin Cadillac BLS ile benzerliği konusunda yapılan eleştirilere yanıt verdi. Işık, "Fikri mülkiyet haklarının geldiği noktada hiç kimsenin bir başka aracı kopya etmesi mümkün değil. Kopya iddialarını kesinlikle reddediyoruz" diye konuştu. Nihai ürünün, fotoğrafta görünen olmadığını tekrarlayan Işık, "Marka ve teknolojisinin geliştirilmesi açısından değerlendiriyoruz. Mutlaka özgün bir model çıkacak" dedi.

Şu an 3 prototipi görücüye çıkan yerli aracın 4'üncüsünün de çalışmaları devam ediyor.
Araçların biri hatchback, ikisi sedan, biri de jip.
Benzinli, menzili uzatılmış elektrikli ve elektrikli araç olarak tasarlanıyorlar.
Yerli otomobilin 2019'da yollarda olması planlanıyor.



DEVRİM'İ ENGELLEYEN AYNI KAFA
Türkiye'nin yerli otomobilde ilk adımı 29 Ekim 1961'de atıldı. 20 Türk mühendis, 4.5 ayda 2 tane Devrim adında araç yaptı. Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel, 2 numaralı araca biner, fakat 100 metre kadar sonra benzin bittiği için motor durur. Cemal Paşa, diğer araca biner ve Anıtkabir'e bu otomobil ile gider. Ertesi gün bütün gazeteler ilk aracın çalıştığını değil çalışmayan aracı yazarak projeyi baltalar.