Et sektörüne yeni düzenleme

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, günde en fazla 5 hayvanın kesildiği küçük kapasiteli kesimhanelere yönelik yeni standartlar getirmek için harekete geçti. Hazırlanan yönetmelik taslağına göre, kesilen hayvanların karkaslarına 'ölüm öncesi ve sonrası muayeneden geçtiğini' kanıtlayan üçgen şeklinde sağlık işareti konulacak. Sakatatlarda ise dikdörtgen şeklinde olan ve üzerinde kesimhanenin onay numarası, ülke bilgileri gibi detayların olduğu 'tanımlama işareti' eklenecek. Bu işaretleri içermeyen ürünler satışa sunulamayacak.
Burcu ÇALIK
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.