Piyasa seçimden korkmuyor

AK Parti ile CHP arasındaki görüşmeler sonrasında seçim kararı çıkmasıyla yeni bir piyasa operasyonu başlatıldı ama netice alınamadı. Piyasa; muhalefetin aksine seçim korkusu yaşamazken, kıyamet bekleyenleri yanılttı. Dolar düştü ve 2.82'den kapandı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ağustos 2015 Güncelleme 15 Ağustos 2015, 01:35
Piyasa seçimden korkmuyor

İÇİNDEKİLER

Son dönemde her karar öncesi piyasalarda başlatılan oyun yine tutmadı. AK Parti ile CHP arasındaki koalisyon görüşmelerinin seçim kararıyla sonuçlanması sonrası piyasalarda 'kıyamet senaryoları' yazanlar yine yanıldı. Önceki gün yapılan açıklamaların hemen ardından başlayan sert satış dalgası, kısa sürede durdu. Dün de piyasalarda sakinlik hakimdi. Dolar önceki gün kapandığı 2.83 lira seviyelerinden geri döndü. Oysa seçim olursa Borsa İstanbul'un yüzde 20 düşeceği, doların 3 lirayı geçeceği algısı yayılmaya çalışılıyordu.

EKONOMİ ÇOK SAĞLAM

Kararın açıklandığı önceki gün; güne 2.78 lira seviyelerinden başlayan dolar, açıklamalarla 2.8274 liraya çıktı ve günü 2.8340'tan kapattı. Dün ise sakin bir seyir izleyen piyasalar, beklenenin aksine panik yaşamadı. Güne 2.83 liradan başlayan dolar, yatay bir seyir izledi. Bir ara 2.84'e çıksa da dünkü kapanış 2.82 liradan oldu. Uzmanlar, bir süredir erken seçimin satın alınmaya başlandığını, bu yüzden panik havası yaşanmayacağını belirtiyor. Ekonomistler ,bu tür olaylarda piyasaların sakin olmasının ve tüm müdahalelere rağmen panik yaşanmamasının Türk ekonomisinin temellerinin sağlamlığından kaynaklandığını ifade ediyor.