Yatırım çağrısı

İstanbul'da işadamlarına hitap eden Arnavutluk Başbakanı Rama, 'Turizm alanında çok büyük fırsat var, yatırıma gelin' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Mayıs 2015 Güncelleme 01 Mayıs 2015, 00:00
Yatırım çağrısı

İÇİNDEKİLER

Kurulduğu günden bu yana 1.5 yıldır devlet adamı, bakan ve akademisyenleri ağırlayan düşünce platformu 'Fikir Sofrası', Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'yı konuk etti. Toplantıda konuşan Edi Rama, 2013'te kendilerini iktidara getiren seçimden önce parti programlarında Türkiye'nin önemli bir yer tuttuğunu söyledi. Programına Türkiye ile ilişkilerde mutlak bir değişikliği koyan tek parti olduklarını belirten Rama, "Çünkü son 25 yıldaki dış politikamızda ABD ve AB stratejik müttefik, Yunanistan ve İtalya da stratejik ortaklarımızdı. Biz Türkiye'yi de bu üçgene 3'üncü ayak olarak ekledik. Türkiye stratejik ortağımız oldu" şeklinde konuştu. Türkiye ile ilişkilerin kendileri için özellikle ekonomi ve ticaret alanında önem taşıdığına dikkat çeken Rama şöyle devam etti:

ŞARTLAR ÇOK UYGUN
Arnavutluk çok güzel bir ülke. Türk yatırımcılar için özellikle de turizm alanında uygun koşulları yaratmayı ve onları ülkemize yatırım yapmaları için ikna etmeyi istiyoruz." 'Fikir Sofrası' platformunun başkanlığını yürüten işadamı Ahmet Arslan da, 1.5 yıldır devam eden etkinliğin Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri uzman konuklarla ele almayı amaçladığını kaydetti.