ARACILAR ARTIRIYOR
Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, kendilerinden alınan ürünlerin çok yüksek fiyatlarla satıldığını belirterek, sucuğun 40 liraya, sırt pastırmanın kilogramının da 80-85 liraya yükseldiğini söyledi. Ünlü, Kayseri'den alınan pastırmanın farklı şehirlerde yüksek kâr marjları konularak satıldığını belirterek, "Büyükşehirlerde 110-120 liraya pastırma, 50 liraya sucuk satıldığını duyuyoruz. Bu fiyatlar pastırma ve sucuk için çok yüksek. Biz üreticiler olarak fiyatların hiçbir zaman bu kadar yükseltilmesi taraftarı değiliz. Olması gereken makul kâr marjlarıyla satılmalı. Aksi taktirde sektör zarar görüyor" ifadelerini kullandı. Türkiye'nin pastırma ve sucuk üretim merkezinin Kayseri olduğunu ve dolayısıyla fiyatların da Kayseri'den belirlendiğini ifade eden Ünlü, ülke genelindeki pastırmanın yüzde 80'inin, sucuğun da yüzde 40'ının Kayseri'de üretildiğini kaydetti.