Zamanı geldi

Yaklaşık 8.5 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisi için bu hafta çok önemli. Ocak'ta maaşlara yansıtılacak zam, Cuma günü enflasyonun açıklanmasıyla belli olacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Aralık 2014 Güncelleme 12 Ocak 2015, 13:36
Zamanı geldi

İÇİNDEKİLER

Ocak ayı zamlarını merak eden SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin beklediği zaman geldi, çattı. Zamlar bu hafta belli oluyor. Cuma günü enflasyon verilerinin açıklanmasıyla, yaklaşık 8.5 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisinin Ocak ayında maaşlarında ne kadar artış yapılacağı belli olacak. 2014 yılının ikinci 6 aylık döneminde enflasyon ne kadar çıkarsa, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşına da o kadar artış yansıtılacak. Bunun 5 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon belli olmuştu. Temmuz-Kasım döneminde enflasyon yüzde 2.79 çıkmıştı. 2015 yılı programı da SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranına ilişkin ipuçları içeriyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'na devredilen SSK ve Bağ- Kur emekli aylıklarının önceki 6 aylık enflasyon tahminine göre Ocak'ta yüzde 3.45 artırılması öngörülüyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, enflasyonun açıklanmasıyla belirlenen oran doğrultusunda Ocak ayında maaşlarını zamlı alacak.

İKİNCİ ZAM TEMMUZ'DA
2015'te bir zam da Temmuz ayında yapılacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşı, Temmuz'da, 2015'in ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar artırılacak. 2015 programında, Temmuz'da da maaşların önceki 6 aylık enflasyon tahminine göre yüzde 3.63 artırılacağı öngörüldü.