Zekeriyaköy'ün merkezi

Ortadoğu Grup'un İstanbul'daki Merkez Zekeriyaköy projesi, doğayla iç içe bir yaşam sunuyor. Aralık sonunda teslim edilecek projede, fiyatlar 733 bin 750 liradan başlıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Temmuz 2014 Güncelleme 21 Temmuz 2014, 00:05
Zekeriyaköy’ün merkezi

İÇİNDEKİLER

Yeşilin içinde yaşam arayanlar için İstanbul'da Merkez Zekeriyaköy'ü hayata geçiren Ortadoğu Grup, projeyi Aralık sonunda teslim etmeye hazırlanıyor.

60 AYA YÜZDE 0.84 FAİZ
Ortadoğu Grup İcra Kurulu Başkanı Mehmet Gür, Zekeriyaköy'de 25 bin 360 metrekare alanda inşa edilen Merkez Zekeriyaköy'ün 106 konuttan oluştuğunu belirterek, "Projede 2+1 çatı dubleksi dairelerin büyüklüğü 140 metrekareyken, 3+1 bahçe dubleksi dairelerin büyüklüğü ise 176 ile 200 metrekare arasında değişiyor" dedi. Merkez Zekeriyaköy'de 2+1 çatı dubleksi dairelerin fiyatının 733 bin 750, 3+1 bahçe dubleksi dairelerin fiyatının ise 1 milyon 59 bin 750 liradan başladığını ifade eden Gür, "Yaza özel düzenlediğimiz kampanya ile banka kredili ödemede, 60 ay için yüzde 0.84 ve 120 ay için yüzde 0.89 gibi oranlardan kredi imkanı sağlıyoruz" diye konuştu. Gür, projede, peşinatı bölerek ödemenin de mümkün olduğunu anlattı.

HEPSİ MANZARALI
Merkez Zekeriyaköy'deki çatı dubleksi dairelerin balkon ve teraslarıyla ön plana çıktığını kaydeden Mehmet Gür, şöyle konuştu: "Projemizi tasarlarken gerçek anlamda bahçe hayatı sunmayı hedefledik. Bina yerleşimine de ayrı özen gösterdik. Her evin ayrı bir güzelliği ve manzarası var."

YÜZDE 8 İNDİRİM HAYATA GEÇTİ
Kaynak Yapı, Hayat Sultanbeyli projesinde Ramazan kampanyası yapıyor. İstanbul Sultanbeyli'de inşa edilen ve hemen teslim 72 konuttan oluşan Hayat Sultanbeyli'nin kampanyasında, konut alıcısına yüzde 8 indirim yapılıyor. Projede daire fiyatları 198 bin liradan başlıyor. Kampanya kapsamında liste fiyatı üzerinden daire bedelinin yarısını peşin verenler, kalanını 48 ay banka kredisiyle, üstelik vade farksız ödeyebiliyor. Yine daire bedelinin yüzde 30'unu peşin verenler kalan yüzde 70'lik kısım için banka kredisi kullanabiliyor. Buna göre; 100 bin lira kredi kullananlara 60 aya 0.90, 72, 84, 96 ve 120 aya ise 0.95 vade oranı uygulanıyor.

198 BİN LİRADAN BAŞLIYOR
120 ay kredi kullananların aylık taksitleri bin 400 liradan başlıyor. Kaynak Yapı Başkanı Eyüp Kaynak, projede 108 metrekare 2+1 dairelerin fiyatının 198 bin liradan başladığını söyledi.

KÜÇÜK OLSUN BİZİM OLSUN

İstanbul'un geçen yıl gözdesi küçük metrekareli konutlar oldu. ERA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu, 2013'te satışa sunulan konutlara ilişkin en küçük oturma alanına sahip evlerin, Türkiye'nin metrekare bazında en yüksek fiyata sahip kenti İstanbul'da, en geniş oturma alanına sahip evlerin ise Adana'da olduğunun gözlemlendiğini söyledi.

ARAZİ STOĞU AZ
Konut metrekarelerindeki farklılığın nedenlerini anlatan Ekşioğlu, şöyle konuştu: "Küçük metrekareli konutların yatırım aracı olarak görülmesi ve daha kolay alınabilmesi İstanbul'da küçük metrekarelilerin tercih edilmesindeki en büyük etken. İstanbul'daki arazi stoğunun azlığı ve firmaların bu nedenle daha küçük metrekareli konutlar üretmek istemesi, üniversite sayısındaki artış ve bununla paralel kentte artan öğrenci sayısı, özellikle çalışanların tek başına yaşama istekleri, küçük metrekareli konutların tercih edilmesindeki diğer önemli faktörler olarak ortaya çıkıyor." Anadolu'daki konut tercihlerini de değerlendiren Ekşioğlu; "Anadolu'nun geleneksel yapısı itibarıyla ailelerin büyük metrekareli evlerde yaşamaya alışık olması ve arazi stoğundaki fazlalık, firmaları büyük konut üretimine yönlendirmiştir" dedi.

RiNGS AVM GÜN SAYIYOR
Yatırımı Selin Yapı tarafından gerçekleştirilen Rings Alışveriş Merkezi, 29 Ağustos'ta kapılarını açıyor. İstanbul'da Sancaktepe bölgesinin ilk AVM'si olan Rings AVM'de, 112 mağaza bulunuyor. Mimar Hakan Kıran tarafından tasarlanan Rings AVM, yarı açık mimarisiyle de dikkat çekiyor. AVM'de, mağazaların yanı sıra, restoranlar, çocuk ve gençler için özel eğlence merkezleri, sinema salonları yer alacak. Ayrıca ziyaretçiler; güzellik merkezi, alışveriş danışmanlığı, çocuk bakım odası, araç yıkama, otopark alanları ve vale gibi pek çok hizmetten de faydalanma imkanı bulacak.