Sahur ekonomisi

Bu Ramazan'da iftar ile sahur arası süre kısaldı, restoranlara yeni bir alan açıldı. Birçok işyeri, iftar ve sahur mönülerini birleştirdi, müşteri sayısı arttı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Temmuz 2014 Güncelleme 10 Temmuz 2014, 00:00
Sahur ekonomisi

İÇİNDEKİLER

İftar ile sahur arasındaki sürenin kısa olması, restoranları ve kafeleri harekete geçirdi. Pek çok mekan, Ramazan'da hem iftarda hem de sahurda hizmet veriyor. İstanbul'daki restoranlarda iftar mönülerinin fiyatları 40 ile 120 lira arasında değişiyor. Sahur mönülerinin fiyatı ise 25-50 lira arasında bulunuyor. İstanbul'daki bazı mekanlardaki sahur mönüleri şöyle:

HER BÜTÇEYE UYGUN
Koru İstanbul (Kuruçeşme): Ağırlıklı kahvaltılıklardan oluşan sahur mönüsü 40 TL. HUQQA (Kuruçeşme): Serpme kahvaltı servis ediyor. Fiyatı 45 TL. Aziyade Restaurant (Eyüp): Sahurda açık büfe kahvaltı veriyor. Mönü fiyatı 36 TL. Hüsnü Ala Cafe (Süleymaniye): Sahurda iftariyelik tabağı, omlet ya da menemen, su böreği ve çay geliyor. Maliyeti 35 TL. Pinhan Restaurant (Maltepe): Sahurda 100'ün üzerinde kahvaltılık malzemenin bulunduğu açık büfenin maliyeti 37.5 TL. Kale Cafe (Rumeli Hisarı): Kişi başı fiyatı 30 TL. The Market (Kuruçeşme): Kahvaltılıkların olduğu sahur mönüsü 50 TL.

BAKAN'DAN ALIŞVERİŞ TÜYOLARI
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, tüketicileri Ramazan'da yapacakları alışverişler konusunda uyardı: Açlık hissinin tavan yaptığı iftar saatine yakın zaman dilimlerinde değil, öğleden önce sakin zamanlarda alışveriş yapılmalı. Alışverişler bir plan dahilinde yapılmalı. Alışverişe çıkmadan önce mutlaka bir liste yapılmalı ve her durumda bu listeye sadık kalınmalı. Alışverişten sonra fiş veya fatura alınmalı ve bunlar da bir süre saklanmalı. Özellikle gıda maddelerinin etiket bilgileri, tüketim tarihi, raf ömrü ve ambalajları kontrol edilmeli. Gerçek indirim olup olmadığı kontrol edilmeli. Kredi kartıyla yapılan alışverişlerde daha dikkatli davranılmalı.

İdris ÇOKAL/PARA