Kayısı piyangosu

Don zararı yaşamayan Elazığ'ın Karakaya Baraj Köyü kıyısındaki üreticiler, kuru kayısı fiyatları 7 kat artınca sevince boğuldu. Üreticiler, 'Piyango vurdu' diyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Temmuz 2014 Güncelleme 07 Temmuz 2014, 00:00
Kayısı piyangosu

İÇİNDEKİLER

Elazığ'daki Karakaya Baraj Gölü kıyısındaki kayısı üreticilerine piyango vurdu. Gölün sağladığı mikroklima etkiden dolayı ürünleri zarar görmeyen üreticiler, bu yılı kazançlı kapatmayı umuyor. Yöredeki üreticiler, diğer bölgelere göre ürününün bol olmasının ve fiyatların yükselmesinin sevincini yaşıyor. Türkiye'nin kuru kayısı üretiminin yaklaşık yüzde 20'sinin karşılandığı Baskil'deki üreticilerden Musab Abiç, bölgedeki kayısı ağaçlarının Mart sonundaki zirai dondan etkilenmediğini belirtti. Abiç, "Çok şükür kayısılar yanmadı. Üstüne kuru kayısı fiyatı 30-35 liraya kadar yükseldi" dedi.

200 BİN LİRA CEPTE
Geçen yıl ortalama 4-5 liradan satılan kuru kayısının fiyatının bu yıl 6-7 katına çıkmasından dolayı kendilerini şanslı gördüklerini vurgulayan Abiç, şunları kaydetti: "Bu yıl 8 ton civarı ürün bekliyorum. Kilosunu ortalama 25 liradan hesaplarsak 200 bin lira gibi bir rakam yapıyor. Bir memur 10-20 sene çalışsa benim 1 yılda kazandığım bu parayı kazanamaz. Yani şu an kayısı, bizim için Milli Piyango'dan çıkan bir ikramiye gibi oldu.