Tekstil ve deri ihracatın yıldızı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Haziran 2014 Güncelleme 18 Haziran 2014, 00:29
Tekstil ve deri ihracatın yıldızı

İÇİNDEKİLER

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, tekstil, deri, halı ve hazır giyim sektörlerinin Türkiye'nin ihracatına omuz verdiğini belirterek, "Bu sektörlerimiz yeni ürün ve fikir geliştirme konusunda bizlere cesaret veriyor" dedi.

YÜZDE 10 ARTIRDI
"İhracatın Yıldızları" ödül töreninde konuşan Büyükekşi, Türkiye'nin ihracatta, Mayıs ayında Cumhuriyet tarihi rekorunu kırdığını anımsatarak, "Toplam ihracatını yüzde 10'dan fazla artıran hazır giyim, konfeksiyon, halı ve deri sektörlerine yürekten teşekkür ediyorum. İlk bin ihracatçı firmamızın gerçekleştirdiği ihracatın yüzde 10'luk bölümünü hazır giyim ve konfeksiyon, yüzde 4.6'sını ise tekstil ve ham maddeleri oluşturdu. Tekstil ve ham maddeleri sektöründen 68, halı sektöründen 22, deri ve deri mamulleri sektöründen 13 firma ilk binde yer aldı" diye konuştu.

MANKENLER KUMAŞ TANITTI
Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği'nin (ATHİB), bu yıl ikincisini düzenlediği Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu. ATHİB Başkanı Zeki Kıvanç'ın evsahipliğini yaptığı gecede, ünlü mankenler, döşemelik kumaşları tanıttı.