900 lira heyecanı

Memur-Sen, 'Özel bankalarla masaya oturulursa promosyon 900 liraya çıkabilir' açıklaması yaptı; emekliler heyecanlandı. Özel bankalarla pazarlık bekleniyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Şubat 2014 Güncelleme 11 Şubat 2014, 00:00
900 lira heyecanı

İÇİNDEKİLER

Yaklaşık 10 milyon emekliyi, 900 liralık promosyon heyecanı sardı. Kamu bankalarının yıllık 80 lira tutarındaki promosyon teklifine üzülen emekliler, Memur-Sen Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul'un TAKVİM'e yaptığı açıklamada, "Özel bankalar emekliyi bünyesine çekmek için 450 liraya varan promosyon veriyor. Yapılacak pazarlıkla bu çok rahat 800-900 liraya çıkarılır" sözleriyle sevince boğuldu. TAKVİM'i arayan emekliler, Çalışma Bakanlığı'na çağrıda bulunarak, "Özel bankalarla da masaya oturulmasını istiyoruz. Bakanlık yetkililerinin bunun için hazırlık yaptığını duymuştuk. Hazırlıklara hız verilip, bir an önce görüşme yapılsın" diye konuştu.

'REKABET ORTAMI OLUŞSUN'
Özel bankaların daha pazarlık masasına oturmadan yaptıkları kampanyalarla maaşını kendilerine taşıyanlara 450 liraya varan para ya da puan verdiğine dikkat çeken emekliler, sonuçtan umutlu olduklarını belirtti. Emekliler, özel bankalarla masaya oturulmasının rekabet getireceğini vurgulayarak, "Bankalar böylece hakkımız olan promosyonu verir" dedi.

MEMUR-SEN GÜNDEME GETİRDİ
Geçen yılki toplu sözleşme görüşmelerinde Memur-Sen, emeklilerin banka promosyonu taleplerini gündeme getirdi. Bu talebi olumlu bulan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de, emeklilere banka promosyonu ödenmesi için düğmeye bastı. Bakanlık yetkilileri, yaptıkları çalışmanın ardından, kamu bankalarının yöneticileriyle bir araya geldi. Görüşmelere Memur-Sen yetkilileri de katıldı. Ancak kamu bankalarının promosyon teklifi yıllık 80 liraya kadar çıktı.