Güçlü Türkiye itirafı

Yurt dışında Türkiye'nin krizde olduğu propagandaları sürerken, ekonomimize sürekli olumsuz yaklaşan derecelendirme kuruluşlarından bile 'itiraf gibi' açıklamalar geliyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Şubat 2014 Güncelleme 04 Şubat 2014, 01:49
Güçlü Türkiye itirafı

İÇİNDEKİLER

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in yeni Türkiye Baş Analisti Alpona Banerji, "Şu anda, hükümetin güçlü bilanço tablosu ve bundan kaynaklanan şokları absorbe kapasitesi, mevcut siyasi ve ekonomik rüzgarlara karşı önemli bir hafifletici etki imkanı sunmaktadır" dedi. Banerji, "Türkiye'nin Baa3 olan ülke reytingi belli bir seviyedeki siyasi belirsizliği ve bunun kurumlar üzerindeki etkisini zaten içermektedir. Türkiye'nin reytingi sermaye akımlarına olan bağımlılığın gösterdiği yüksek dışsal kırılganlıkları da tanımlamaktadır" dedi.

EKONOMİ BÜYÜYECEK
Merkez Bankası'nın faiz artışı kararının, Türkiye'nin 2014 yılı için ekonomik büyüme görünümünü olumsuz yönde etkileyeceğini söyleyen Banerji, "Buna rağmen, Moody's, Türkiye'nin 2014 yılı ekonomik büyümesini yüzde 3 olarak tahmin etmektedir" diye konuştu. Banerji, şöyle devam etti: "Türkiye'nin ekonomik büyümesi Türkiye'nin ticaret ortağı Euro Bölgesi'nde beklenen ekonomik iyileşmeden yararlanabilir."

İNADINA DEVAM EDİYOR
Lobicilerin
, cemaat yayın organlarının, gecizicilerin, uluslararası finans baronlarının bir olup saldırdığı dev projeler ise hız kesmeden sürüyor. Türkiye'nin geleceğine göz diken, vatandaşın cebine elini atan faiz lobicilerinin, uluslararası baronların ve Türkiye'deki işbirlikçilerinin bütün saldırılarına rağmen çılgın projeler planlandığı gibi devam ediyor. En büyük hedeflerden birisi olan 'Üçüncü Köprü'nün yarısı tamamlandı. Üçüncü havalimanınında süreç işliyor. Marmaray ve hızlı tren ise tüm engellemelere rağmen vatandaşın hizmetine girdi.

KURTULUŞ REÇETESİ ÜRETİMDE
Hızlı trende şimdi yeni hatlar için projeler devreye giriyor. Yine İstanbul Ankara gibi büyük şehirlerde metro ve tramvay yatırımları hızla devam ediyor. Bunun yanında sanayicilerin ve işadamlarının yatırım heveslerinde hiçbir azalma görünmezken, reel sektör kurtuluşu üretimde görüyor.