Beyaz eşya patlama yaptı

Ocak-Mayıs döneminde hareketlenen sektör, Ramazan'dan sonra adeta patlama yaşadı. Düğün mevsimi ve inşaatların çoğalmasıyla beyaz eşyaya ilgi arttı, satışlar katlandı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ağustos 2013 Güncelleme 27 Ağustos 2013, 02:27
Beyaz eşya patlama yaptı

İÇİNDEKİLER

Beyaz eşya sektörünün yüzünü evlilik hazırlıkları güldürüyor. Türkiye'de evlilik alışverişlerinin yapıldığı zaman olarak bilinen Ocak-Mayıs döneminde beyaz eşya beklenen ilgiyi gördü.

ÇAMAŞIR ÖNE ÇIKTI
Buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve fırından oluşan beyaz eşya grubunda toplam 2 milyon 271 bin adetlik satışla adeta bir patlama yaşandı. Öte yandan Ramazan ayından sonra düğünlerin çoğalması ve inşaattaki hareketlilik satışları daha da artırdı. OPR Araştırma Hizmetleri'nin rakamlarına göre; ilk 5 ayda beyaz eşya grubunda en fazla ilgiyi 745 bin adetlik satış ile çamaşır makinesi gördü. Bu ürünü 617 bin adetlik satışla buzdolabı izlerken, bulaşık makinesi ise toplam 604 bin adetlik satış rakamı ile buzdolabını yakın takibe alan ürün grubu oldu. Beyaz eşya grubunda en düşük satış 305 bin adetlik rakamla fırında yaşandı. Aynı dönemde 1 milyon 116 bin adet televizyon satışı yapılırken, satılan toplam tablet PC sayısı 448 bin, cep telefonu sayısı ise 3 milyon 944 bin 359 adet olarak gerçekleşti.