Doğu enerjisi canlanıyor

Doğu illerinin elektrik dağıtımını yapacak olan Aras'ın devri tamamlandı. 128.5 milyon dolar ihale bedeline rağmen toplam yatırım 1.5 milyar lirayı aşacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Ağustos 2013 Güncelleme 18 Ağustos 2013, 00:08
Doğu enerjisi canlanıyor

İÇİNDEKİLER

Erzurum merkezli Ağrı, Ardahan, Bayburt, Erzincan, Kars ve Iğdır illerini kapsayan ARAS EDAŞ ve ARAS EPŞAS, Kiler Grubu ve Çalık Elektrik Dağıtım Yatırımları A.Ş. (ÇEDAŞ) ortaklığındaki Doğu Aras Enerji tarafından devralındı. Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık ve Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler'in ev sahipliği yaptığı törene Enerji Bakanı Taner Yıldız ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de katıldı. Bakan Taner Yıldız, hükümetin özelleştirme ile sinerjisini ve mali kaynaklarını daha çok eğitim ve sağlık gibi alanlara kaydıracağını vurguladı. Bakan Şimşek ise, önümüzdeki ay 21 bölgedeki özelleştirmenin biteceğini belirtti Törende bir konuşma yapan Ahmet Çalık, "Hükümetimiz elektrik dağıtımı gibi tüm halkımız için önem taşıyan bir hizmeti çok doğru bir kararla özel sektöre devrederek bizlere güvendiğini göstermiştir. Bizler de büyük bir sorumluluk üstlendiğimizin bilinci içinde, durmaksızın çalışacağımızın bilinmesini isteriz" dedi. Ahmet Çalık, YEDAŞ ve Kosova örneklerini vererek, "Elektrik dağıtım alanında kısa geçmişimize rağmen, çok önemli tecrübeler ve gururlandığımız başarılar elde ettik" ifadelerini kullandı.

'DEĞER ÜRETECEĞİZ'
Çalık, ihale bedelinin 128.5 milyon dolar olduğunu, ancak toplam yatırımın 1.5 milyar lirayı aşacağını belirtti. Çalık, "Aras EDAŞ olarak ülkemize, bölgemize ve tüm müşterilerimize daha fazla değer üretmeye odaklanmış bir şirket olmayı amaçlıyoruz" dedi. Nahit Kiler ise, bölgedeki 815 bin aboneye yıllık 2.8 milyar kilovat/ saat elektrik dağıtılacağını söyledi.