Memleket havası

THY yönetimi, Ayder'de toplandı. Rizeli Başkan Topçu, hedeflerinin yıl sonunda 50 milyon yolcuya ulaşmak olduğunu söyledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Ağustos 2013 Güncelleme 17 Ağustos 2013, 00:00
Memleket havası

İÇİNDEKİLER

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası'nda toplandı. Toplantı öncesinde gazetecilere açıklama yapan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY'nin 'dünyanın global liginde' çalışan bir şirket olduğunu vurguladı.

YETERLİ YOLCU VAR
Topçu, "Şirketimiz hedeflediği 46 milyon yolcu sayısının 26 milyonunu ilk 6 ayda aştı. İnşallah yılı 50 milyon yolcu sayısıyla kapatacağız. Bu da bizi dünya liginde çok iyi bir yere getirecek" diye konuştu. THY Genel Müdürü Doç. Temel Kotil ise Ordu-Giresun havalimanı hizmete açıldığında günde 3-4 seferle başlayacaklarını tahmin ettiklerini ifade ederek, "Rize'de de havalimanı yapılırsa günde 3-4 uçak kaldıracak yolcu var" dedi.

KARADENiZLi YÖNETiM
THY Yönetim Kurulu'nun Rize'de toplanması, 'Yönetim memleket havası alıyor' esprilerine de yol açtı. Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve Genel Müdür Temel Kotil, Karadenizli. Topçu, 1964, Rize Çayeli doğumlu. Kotil ise 1959, Trabzon Araklı doğumlu.

KATMANDU'YA UÇACAK
THY, Nepal'in başkenti Katmandu'ya sefer düzenleyecek. Dünyanın 4'üncü büyük uçuş ağına sahip ve son 3 yıldır "Avrupa'nın En İyi Havayolu Şirketi" seçilen THY'nin, 104 ülkede 238'inci destinasyonu Katmandu olacak. İstanbul- Katmandu seferleri, 1 Eylül'de başlayacak. Seferler, haftada 4 gün olmak üzere İstanbul'dan salı, perşembe, cuma ve pazar günleri, Katmandu'dan ise pazartesi, çarşamba, cuma ve cumartesi günleri icra edilecek. Yolcular, tüm vergiler dahil, gidiş-dönüş 406 eurodan başlayan açılışa özel ücretlerle seyahat edebilecek.