Esnafın faiz yükü azalıyor

Hükümetten esnafa iki kolaylık. Merkez Bankası, ticari kredi kartı faizlerine limit getirecek. Esnafın kredi faizi de düşecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Temmuz 2013 Güncelleme 20 Temmuz 2013, 10:40
Esnafın faiz yükü azalıyor

İÇİNDEKİLER

Hükümet, esnafa yönelik iki düzenlemeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. G20 toplantıları için Moskova'ya giden Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Merkez Bankası'nın ticari kredi kartı faizlerine limit getireceğini belirterek, "Ticari kredilerde de banka maliyetlerini düşürücü adımlar konusunu gelecek hafta Finansal İstikrar Komitesi'nde ele alacağız" dedi.

'YETKİ VERDİK'
Ali Babacan, şöyle konuştu: "Çalışmalarda ilk etapta göze çarpan, borçlu cari hesap olarak adlandırılan çok kısa vadeli ticari kredilerde faizlerin aylık yüzde 5-6 gibi çok yüksek oranlarda gitmesiydi. Bununla ilgili Merkez Bankası'na yetki verdik. Banka bu yetkisini kullanarak hemen limit getirdi. İkinci bir konu, özellikle esnafın sık kullandığı ticari kredi kartlarının faizleridir. Bununla ilgili son Torba Kanun'da Merkez Bankası'na yetki verdik. Ticari kredi kartları üzerindeki faizlere limit getirme yetkisini kanun onaylanınca almış olacak ve bu yetki çerçevesinde gerekeni yapacak."