657 bugün masada

Memurların gözü kulağı,bugün Çalışma Bakanlığı'ndaki toplantıda olacak. 657 Sayılı Kanun'daki değişiklikler sendikalarla tartışılacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Mart 2013 Güncelleme 28 Mart 2013, 00:00
657  bugün masada

İÇİNDEKİLER

Kamu çalışanları için büyük gün bugün. Üzerinde uzun süredir çalışılan ve detaylarını sadece TAKVİM'in duyurduğu 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'ndaki değişiklik paketi bugün masaya yatırılıyor. 657 değişiklikleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleştirilecek toplantıda konfederasyonların görüşüne sunulacak. Hükümet ve sendika temsilcileri, burada görüşlerini dile getirecek. 657 Sayılı Kanun'da yapılacak değişiklikler, son Bakanlar Kurulu'nda gündeme geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bu konuda sunum yaptı. Dün de Sosyal Güvenlik Yüksek Danışma Kurulu toplantısına katılan Çelik, çalışmanın ana başlıklarıyla bugün Kamu Personeli Danışma Kurulu'nda konfederasyonlarla paylaşılacağını belirtti. Çelik, taraflarla görüşülerek, yol haritası çıkarılacağını söyledi.

YENİ MEMURA ROTASYON
Kamuda genel müdür ve üstü 5 yıllığına atanacak. Seçimle gelecek, seçimle gidecek. Genel müdürün altı yöneticiler bu kapsamda bulunmayacak. Kamuda görev yapacak tüm yeni memurlar ile yeni atanacak şube müdürleri, il müdürleri rotasyona tabi olacak. Memurların ücret sistemi değişecek. Kamudaki 4A, 4B, 4C gibi ayrımlar bitecek.

EMEKLİLİĞE 3 ÇOCUK RÖTUŞU
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kadın istihdamını azaltmayacak, genç nüfusu artıracak ve aktüeryal dengeyi bozmayacak şekilde bir çözüm aradıklarını belirterek, "Madem 3 çocuk diyoruz, 3. çocuğun da borçlanmasını getirmemiz gerekiyor" dedi. Çelik, doğum izniyle ilgili olarak da, "3 ay+3 ay, iyi, bence mahsuru yok. Ama bu istihdama olumlu mu olumsuz mu yansır. Olumsuz yansıyacaksa bunu kadınlar diyecek bize, biz demeyeceğiz. Borçlanma iyi olur mu; bunu hem sizinle hem bakanlar arasında konuşacağız" şeklinde konuştu. Çelik, çocuk başına para vermeyi düşündüklerini de sözlerine ekledi.