500 bin $'lık elbiseye

9 kilo altınla yapılan elbise İstanbul'daki mücevher fuarına damga vurdu. 500 bin dolarlık elbise için Arap ülkelerinden 5 sipariş geldi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Mart 2013 Güncelleme 25 Mart 2013, 00:00
500 bin $’lık elbiseye

İÇİNDEKİLER

İstanbul Jewelry Show'da sergilenen altın elbise yoğun ilgi gördü. İstanbul Altın Rafinerisi'nin 9 kilo altın kullanarak ürettiği 500 bin dolarlık elbiseye, Arap ülkelerinden 5 sipariş geldi. Tamamen altından yapılan elbise, gram altınların bir araya getirilmesiyle oluşturuldu. İstanbul Altın Rafinerisi yetkilileri, 2 haftada 4 kişi tarafından hazırlanan elbisenin, fuarda show amaçlı kullanılmak için tasarlandığını, sipariş almalarının kendileri için de sürpriz olduğunu belirtti. Yetkililer, altın elbise siparişi veren Araplar'ın kiminin elbiseyi kullanmak için, kiminin de firmalarında sergilemek için istediğini kaydetti. UBM Rotaforte Genel Müdürü Şermin Cengiz ise, son yıllarda büyük bir ihracat hamlesi gerçekleştiren Türk kuyumculuk sektörünün artık dünya devleri ile yarıştığını vurguladı. Cengiz, "Yılda iki kez açılan fuar, Türkiye ve bölge ülkeleri için büyük önem taşıyor" dedi. Dün sona eren CNR Expo'daki İstanbul Jewelry Show Mart'a, dünyanın 29 ülkesinden binin üzerinde firma ve marka katıldı. Dünyanın birçok ülkesinden alım heyetleri de fuara özel olarak davet edilip ağırlandı. 36'ncı kez düzenlenen fuar, 5 salonda 40 bin metrekareden büyük bir alanda gerçekleşti.

TAKMAK CESARET İSTER
Fuarda Altınbaş'ın sergilediği 200 bin dolar değerindeki yılan modeli gerdanlık ve yine Altınbaş'ın 450 bin dolar değerindeki takı seti de yoğun ilgi gördü. Altınbaş yetkilileri, mavi ve beyaz pırlantalarla bezenen yılan modeli gerdanlığa ve 95 karatlık pırlantalardan oluşan 450 bin dolar değerindeki takı setine talip çıktığını belirterek, "Şu an bu iki ürün için pazarlık aşamasındayız" dedi.

Özlem Kamer TERCANLI