Transfer dopingi

İMKB'de Ocak'ta Galatasaray yatırımcısı sevindi, Beşiktaş yatırımcısı üzüldü. Sneijder ve Drogba transferlerini yapan Galatasaray'ın hisseleri yüzde 6.67 yükseldi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Şubat 2013 Güncelleme 04 Şubat 2013, 00:57
Transfer dopingi

İÇİNDEKİLER

Galatasaray yaptığı transferlerle hem taraftarını hem de yatırımcısını sevindirdi. Bu yılın ilk ayında Hollandalı Sneijder ve Fildişi Sahili Cumhuriyeti'nin milli futbolcusu Didier Yves Drogba'nın transferinin pozitif etkisiyle hisseleri yüzde 6.67 değer kazanan Galatasaray, İMKB'de işlem gören spor kulüpleri içinde en yüksek getiriyi sağladı. Ocak'ta ikinci en yüksek getiriyi yüzde 5.58 ile Trabzonspor sağladı. Trabzonspor hisseleri, futbol takımının aldığı başarısız sonuçlara rağmen, uzun süredir sürüncemede kalan temettü ödemesinin 13 Şubat'ta yapılacağının açıklanması ile yatırımcısının yüzünü güldürdü. Trabzonspor Sportif A.Ş. hisseleri, Ocak'ta bir ara 13.25 liraya kadar yükselse de alınan başarısız sonuçlar ve Teknik Direktör Şenol Güneş'in istifası ile düşüşe geçtikten sonra yılın ilk ayını 11.35 liradan kapattı. İMKB'de işlem gören kulüp hisseleri içinde en yüksek piyasa değerine sahip Fenerbahçe Futbol A.Ş.'nin hisseleri Ocak'ta 2012 yılı kapanışına göre yüzde 0.50 oranında yükseldi. Fenerbahçe Futbol A.Ş.'nin, 11 Ocak tarihindeki 30 Kasım özel dönemine ait bilançosunda 4.2 milyon lira zarar açıklaması da hisse senedinin performansını olumsuz yönde etkiledi.

YÜZDE 12'LİK DÜŞÜŞ
Ocak ayının son haftasına kadar diğer kulüp hisselerinden daha yüksek bir performans gösteren Beşiktaş hisseleri yönetimin aldığı bedelli sermaye artırımı kararı ile sert bir şekilde düşüşe geçti ve Ocak ayını 2012 yılı kapanışına göre yüzde 12.13 oranında değer kaybıyla 4.71 liradan kapattı.