23.3 milyon lira alacakla battı!

Krizden çıkamayan Şeker Piliç'in sahibi Ali Bor, çöküşün hikayesini anlattı: Devlete borcumuz yok, 23.3 milyon lira alacağımız var. Bankadaki paramızı kullanamıyoruz

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ocak 2013 Güncelleme 31 Ocak 2013, 00:00
23.3 milyon lira alacakla battı!

İÇİNDEKİLER

Hafta başında Şeker Piliç'ten gelen üretimi durdurma kararı, sektörde büyük yankı uyandırdı. 50 yılı aşkın geçmişe sahip, sektöründe birçok ilkleri gerçekleştirmiş olan Şeker Piliç'in düştüğü durum tartışmaya yol açtı. İlk gün sessizliğini koruyan Şeker Piliç Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bor, dün batışın hikayesini anlattı. Ali Bor, hiçbir devlet kuruluşuna ödenmemiş veya taksitlendirilmiş bir kuruş dahi borçlarının olmadığını vurgulayarak, "Buna karşın Maliye'den 23 milyon 362 bin 775 liralık Katma Değer Vergisi alacağımız vardır. Bankalardaki hesaplarımız müsait olmasına rağmen, icra ve haciz kararları nedeniyle hesaplarımız donduruldu. Şu anda tedarikçilerimize ödeme yapamıyoruz" diye konuştu. Bin 734 bordrolu çalışanları ve 413 bölge yetiştiricileri ve aileleri ile birlikte 20 bin kişinin ekmek kapısı durumunda olduklarının altını çizen Ali Bor, "Şeker Piliç'te ortaklık ve satış sürecini başlattık. Çalışanlarımızın ve tedarikçilerimizin mağduriyetini gidermek için çaba içerisindeyiz" dedi.

SEL VE YANGIN...
Ali Bor, kendilerini sıkıntıya sürükleyen olayları ise şöyle anlattı: "1994 ve 2000 yıllarında yaşanan devalüasyon ve onu takip eden kuş gribi, hormon söylentisi, hammaddede dışa bağımlılık, 2009 yılında bölgemizde yaşanan sel felaketi, 2010 yılında ileri işlem tesisimizin tamamen yanması ve son olarak da 2011 Eylül'de meydana gelen sel felaketi şirketimizi finansal olarak zor duruma

'YALNIZ BIRAKILDIK'
Ali Bor, zor duruma düştüklerinde yanlız bırakıldıklarını belirterek, "Kimseden geçmiş olsun telefonu bile almadık. Derneklerimiz ilgilenmedi. İçinde bulunduğumuz duruma, sektör oyuncuları ve iş dünyasının seyirci olması da bizi derinden üzdü" dedi.

TAVUKLAR TELEF OLUYOR
Bankalardaki paralarını çekemedikleri için yem alamadıklarını belirten Ali Bor, "Elimizde bulunan hayvanların telef olmaması için yoğun bir çaba harcadık, ancak yeterli olamadık" dedi.