Yoga molası

Patronlar stres atmak için spor yapıp, değişik sosyal uğraşlara yöneliyor İşadamlarının son dönemdeki merakı ise yoga. Pahalı moda hızla yayılıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Ekim 2012 Güncelleme 18 Ekim 2012, 00:00
Yoga molası

İÇİNDEKİLER

İş dünyasının stres atma yöntemleri çeşitlilik gösteriyor. Kimi fotoğraf çekiyor, kimi balık tutuyor, kimi patronlar da yoga yapıyor. Stresin azaltılması ve iş performansının geliştirilmesi için etkili bir yöntem olarak gösterilen yoga yapmayı, Cem Boyner'den Yılmaz Yılmaz'a, Ferit Şahenk'ten Bülent Eczacıbaşı'na kadar birçok patron tercih ediyor. Patronlar yogayı tercih sebeplerini ise şöyle anlatıyor:

'SABIRLI, DAYANIKLI YAPIYOR'
Funda Acar (Acarlar Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Üyesi): Yoga kişiyi egolarından arındırıp, her şeye karşı sabırlı, dayanıklı yapıyor. Yaşam kalitesini artırıyor, daha huzurlu ve performanslı bir beden yaratıyor. Orjinal yoga sistemi hem iş yaşamında hem de günlük hayatta başarıya kapı açıyor. Yılmaz Yılmaz (Koton Yönetim Kurulu Başkanı): Konsantrasyonum artıyor, daha sakin, huzurlu ve mutlu oluyorum. İş verimim artıyor ve etrafımdaki insanlarla kurduğum iletişim güçleniyor. Daha kısa zamanda daha çok iş yapıyorsunuz. Negatif enerjiniz azalıyor, pozitif enerjiniz artıyor. Kendinizle barışık, etrafınızla iletişiminizin daha iyi olduğu bir dönem yaratıyorsunuz.

YENİLENME DUYGUSU...
Alper Türken (Motorola Mobilite Güney Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölge Direktörü ve Türkiye Ülke Müdürü): Yoganın hem fiziksel hem de zihinsel yorgunluğu ve gerilimi yönetmekte çok olumlu faydaları olduğunu düşünüyorum. Yoğun bir günün ve hatta iş seyahatinin sonrasında yoga yapmak, güçlü bir yenilenme ve tazelenme duygusu veriyor. Genel olarak stresin ve karmaşanın yoğun olduğu iş hayatında berrak bir zihne sahip olmak ve mümkün olduğunca gerginlikten arınmak önemli fark yaratıyor. Yaratıcılığınız artıyor.

SEANSI 300 DOLAR
Binlerce yıl önce Hindistan'da ortaya çıkan yoga, farklı hareketlerin bir araya gelmesinden oluşan bir sistem. Vücudun tüm bölümleri esnetilerek çalıştırılıyor. Türkiye'de son yıllarda çok popüler olmaya başlayan yoganın, 1 saatlik ders ücretleri 300 dolardan başlayıp, hocasına ve verilen salona göre bin dolara kadar çıkabiliyor.