Çarşı ABD'li oldu

Brezilyalı eski model, çok beğendiği Kapalıçarşı'yı ABD'ye taşıyıp Marjorie Bazaar'ı kurdu. Model, ABD sosyetesine internetten ve mağazasından Türk ürünleri satıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Eylül 2012 Güncelleme 28 Eylül 2012, 00:00
Çarşı ABD’li oldu

İÇİNDEKİLER

İstanbul'un simgelerinden olan Kapalıçarşı, hem sanal ortamda hem de bir mağaza olarak ABD'ye taşındı. Birkaç yıl önce Türkiye'ye geldiğinde Kapalıçarşı'nın büyüsüne kapıldığını söyleyen Brezilyalı eski model Marjorie Candice Kınay, buradaki el yapımı ürünleri Miami'de açtığı küçük bir mağazada pazarlamaya başladı. Daha sonra bu mağazayı Marjorie's Bazaar adıyla internete taşıyan Candice, büyük ilgi gördü. TAKVİM'in ulaştığı Marjorie Candice Kınay, özellikle el yapımı takı, halı, süs eşyası gibi ürünlerin büyük ilgi gördüğünü belirterek, "Amerika'da çok sayıda insan bu ürünleri alabilmek için bize başvuruyor. Evlerini Türk ustaların ürünleriyle süslüyor. Aralarında çok ünlü isimler de var" dedi. Birçok ABD'linin gelip Kapalıçarşı'yı gezme imkanı bulamadığını ama bu sayede Türk ürünlerine erişebildiğini söyleyen Kınay, "Ayakkabıdan takıya, süs eşyasından halıya kadar her türlü el yapımı ürünü Kapalıçarşı'dan getirtip burada Amerikalılar'a sunuyoruz. Amerika'da bu tür ürünler az olduğu için de herkes ilgi gösteriyor" diye konuştu.

EL YAPIMI AYAKKABI
Marjorie Candice Kınay, Kapalıçarşı'da yapılan el yapımı ayakkabı ve sandaletlerin de Amerikalı kadınlarca büyük ilgi gördüğünü, bu ayakkabıların rahatlığının ve değişik stillerinin beğenildiğini kaydetti.