Zengin kül'tur

Sosyetenin yeni merakı bir uzman önderliğindeki yurt dışı 'kültür turları' oldu. Her konuda tur var. Sonuncusu, Haldun Dormen ile 13 bin liraya Broadway turu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Eylül 2012 Güncelleme 11 Eylül 2012, 00:00
Zengin kül’tur

İÇİNDEKİLER

Türk zenginleri turizm tercihlerini değiştirdi. Uzman isimlerle kültür turları moda oldu. Eğlenceden alışverişe, modadan sanata kadar değişik konularda düzenlenen turlarda, uzman bir isim önderliğinde küçük bir grup bir haftalık gezilere katılıyor. 'Ünlüler Rehberin Olsun' adı verilen bu turların son gezisi ise ünlü tiyatrocu Haldun Dormen ile New York'ta Broadway eğlenceleri olacak.

315 BİN LİRA

İsimleri gizli tutulan 25 zengin Türk, Dormen ile ABD'ye giderek bir haftalık turda, çeşitli müzikalleri izleyecek. Lüks lokantalarda yemek yiyip alışveriş yapacak. Bunun karşılığında da kişi başı 7 bin dolar (13 bin lira) olmak üzere toplam 175 bin dolar (315 bin lira) ödeyecek. InterStar tarafından organize edilen turlara katılacaklar Broadway'in ödüllü müzikallerinden Once'ı, Cirque du Soleil'i, Ricky Martin ve Elena Roger'lı 'Evita'yı ardından Metropolitan Opera binasında Romeo ve Juliet'i izleyecek. Özel yat ve cruise gezileri olacak. Manhattan Hilton Hotel'de lüks konaklamanın olduğu turda alışveriş de yapılacak.

TUNUSLU'YLA BAŞLADI
Daha önce tasarımcı Zeynep Tunuslu da benzer turlar yapmıştı. Tunuslu, 15 kişilik gruplar halinde, New York, Paris, Milano ve Dubai gibi şehirlere tur düzenleyip, kişilere yeni sezon kıyafet modası hakkında bilgiler vererek, vücut tiplerine uygun alışveriş yapmalarını sağlamıştı.

SIRADA AMAZON ORMANLARI VAR
Haldun Dormen ile Amerika'ya düzenlenecek olan turların devamı Paris, Amazon Ormanları, beğeniyle seyredilen Amerikan dizi setleri... gibi mekanlara, gezi temalarına uygun isimlerle gerçekleştirilecek.